Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Οι εξελίξεις στην Υγεία –Πρόνοια και οι θέσεις του ΚΚΕ»

Εκδήλωση της  Κ.Ο. Πρέβεζας του  ΚΚΕ με θέμα:
«Οι εξελίξεις στην Υγεία –Πρόνοια και οι θέσεις του ΚΚΕ»
Κυριακή 2 Ιούνη, 7.30 μμ. ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ




Εργαζόμενοι, υγειονομικοί, άνεργοι, φτωχοί αγρότες και ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα,

  Η κατάσταση των υπηρεσιών υγείας- πρόνοιας συνολικά,  στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας στο νομό και σε όλη τη χώρα είναι δραματική και επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις, όπως και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, υλοποιεί μέτρα που έχουν συναποφασιστεί χρόνια πριν στην ΕΕ και τα οποία προβλέπουν τη δραστική κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, τη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, την αύξηση των πληρωμών των ασθενών για υπηρεσίες υγείας. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση αξιοποιείται για την επιτάχυνση της εφαρμογής αυτών των μέτρων με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στους ασθενείς και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας. 

Κυριαρχεί η έλλειψη προσωπικού και υλικών, πολλοί κάτοικοι του νομού μένουν ακάλυπτοι από υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, αυξάνεται συνεχώς η συμμετοχή για εξετάσεις, φάρμακα, έχουν αποκλειστεί από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες.  Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με τα νέα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα  στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουν την υπόθεση και της υγείας στα χέρια τους. Να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που όχι μόνο στερεί υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, αλλά και υλοποιεί μέτρα που σακατεύουν την υγεία των εργαζομένων μέρα με τη μέρα.

Ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να ανακόψει την αντιλαϊκή επίθεση. Δεν περιοριζόμαστε στην άμυνα. Περνάμε στην αντεπίθεση. Σήμερα παράγεται συσσωρευμένος πλούτος από τους εργαζόμενους, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Εμπόδιο είναι το γεγονός ότι αποτελούν ιδιοκτησία των μονοπωλίων.
Χτίζουμε τη Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στην οικονομική και πολιτική τους εξουσία, να αλλάξει ριζικά η κατάσταση, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου