Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

Οργή κτηνοτρόφων μέσα κι έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου

Η οργή ξεχείλισε για μία ακόμη φορά μέσα κι έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου συζητήθηκε το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και η κατάσταση στην κτηνοτροφία της περιοχής.

Μικρή ομάδα κτηνοτρόφων είχε συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει άδειασε γάλα στο δρόμο αλλά και στην είσοδο της Περιφέρειας.
«Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε καταστραφεί» φώναξαν εντός κι εκτός αιθούσης και για μία ακόμη φορά, τους τελευταίους μήνες, απαιτούν από την ιδιοκτησία της Δωδώνης να τους καταβάλει τα χρήματα που οφείλει για την εισκόμιση γάλακτος επί δύο και πλέον μήνες. Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνες που είχαν προηγηθεί για το ίδιο θέμα. Ούτε η Περιφερειακή Αρχή αλλά ούτε και η μείζονα αντιπολίτευση θέλησε να ανεβάσει τους τόνους, για να αποφευχθεί προφανώς μία αντιπαράθεση από την οποία και οι δύο θα έβγαινε χαμένες. Άλλωστε τα λάθη που έγιναν και από τις δύο πλευρές τους προηγούμενες μήνες είναι πολλά και μεγάλα και βέβαια διαφορετικά.
Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους περιέγραψαν την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα τονίζοντας πως αν άμεσα δεν αλλάξει κάτι η κτηνοτροφία για την Ήπειρο έχει τελειώσει.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τις παρατάξεις ήταν διαφορετικές, όμως είναι από τις λίγες φορές όπου κατέληξαν σε έναν κοινό άξονα ψηφίσματος. Κι αυτός είναι να απαιτήσουν να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η εταιρία κατά την υπογραφή εξαγοράς της Δωδώνης.
Παρότι αφιερώθηκαν τέσσερις περίπου ώρες για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, κοινή εντύπωση είναι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης παρεμβάσεις προς την διοίκηση προκειμένου να εξυπηρετούνται με μικρές ή μεγαλύτερες προκαταβολές ορισμένοι κτηνοτρόφοι δεν αποτελούν λύση.
Και μπορεί όπως τονίστηκε ως ένα βαθμό να υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας εξ αιτίας και της πολιτικής που ακολουθούν τα πιστωτικά ιδρύματα, ωστόσο η δέσμευση των ιδιοκτητών της Δωδώνης ήταν ότι θα φέρουν ξένα κεφάλαια και δεν θα προσφύγουν σε δανεισμό.
Η πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί τους μήνες αυτούς σίγουρα εγείρει πολλά ερωτήματα και προκαλεί ακόμη περισσότερες ανησυχίες για το μέλλον.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου