Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2013

Λουκέτο το Σεπτέμβριο και σ' άλλα σχολεία της Ηπείρου, χαριστική βολή για την ύπαιθρο

Τρία σχολεία λιγότερα θα έχει η Ήπειρος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για επαρχιακές μονάδες του Νομού Ιωαννίνων οι οποίες βάζουν λουκέτο με βάση την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Οι δύο αποφάσεις του Υπουργού Κώστα Αρβανιτόπουλου δημοσιοποιήθηκαν κι αφορούν στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων η πρώτη και στην ίδρυση σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η δεύτερη.
Το γεγονός ότι βάζουν λουκέτο σχολείο σε ορεινές κι απομονωμένες περιοχές, όπου έχουν απομείνει ελάχιστοι μαθητές, αποτελεί στην κυριολεξία τη χαριστική βολή. Αποδεικνύει επίσης στην πράξη ότι η αναζωογόνηση και η στήριξη της υπαίθρου μένει μόνο στα λόγια... Γιατί σε έναν τόπο όπου δεν υπάρχει σχολείο δεν μπορεί να γίνεται ούτε η παραμικρή συζήτηση για ανάπτυξη.
Από τη νέα σχολική χρονιά λοιπόν, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα αποτελούν παρελθόν το Γυμνάσιο Μηλιωτάδων στο Δήμο Ζαγορίου, το Γυμνάσιο Δερβιζιάννων στο Δήμο Δωδώνης και οι Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Πωγωνιανής.
Οι λιγοστοί μαθητές των περιοχών αυτών θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν περισσότερα από πενήντα χιλιόμετρα ημερησίως προκειμένου να πάνε σε σχολείο.
Κατά τη νέα σχολική χρονιά στην Ήπειρο ιδρύονται μόνο δύο λυκειακές τάξεις. Πρόκειται για τη δεύτερη λυκειακή στο Μουσικό Σχολείο της Άρτας και την πρώτη λυκειακή στο Μουσικό της Πρέβεζας.

epiruspost


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου