Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013

Κρίθηκε το ΠΔ για το Πανεπιστήμιο, πήρε η Κοζάνη ό, τι διεκδικούσαν τα Γιάννινα….

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για «την μετονομασία τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων». Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας από το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε δοθεί καμία συγκεκριμένη πληροφορία για το πλήρες περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος, εικάζεται όμως ότι δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο που είχε ανακοινωθεί.
Να θυμίσουμε ότι οι τελευταίες πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί ανέφεραν ότι «η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009 Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016». Αυτό βέβαια δεν ικανοποιεί την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και την Ήπειρο καθώς καθολικό αίτημα ήταν η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννινα. Κι αυτό γιατί υπήρχαν όλες οι προυποθέσεις να προχωρήσει ένα τέτοιο βήμα, το οποίο όμως σκόνταψε σε μικροπολιτικές κι άλλες σκοπιμότητες.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως αυτό που διεκδικούσαν τα Γιάννινα το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτική του ηγεσία το πρόσφερε απλόχερα στην Κοζάνη.
Στην Κοζάνη λοιπόν θα λειτουργεί πλέον Πολυτεχνική Σχολή και Τμήματα:
i) Μηχανολόγων Μηχανικών με έδρα την Κοζάνη,
ii) Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Κοζάνη,
iii) Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα την Κοζάνη.
Γίνεται λοιπόν ολοφάνερο πως τα κριτήρια με τα οποία υλοποιείται το σχέδιο Αθηνά δεν είναι ούτε οικονομικά, ούτε εκπαιδευτικά... Οι λογικές που κυριάρχησαν είναι άλλες και αποδεικνύεται στην πράξη πως όποιος διέθετε μαχαίρι πήρε και τη μεγαλύτερη φέτα από το πεπόνι..

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου