Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 09, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γ.Νίτσας «Το ΤΕΙ Λογιστικής θα χαθεί» Βίντεο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» στα τοπικά ΜΜΕ  σχετικά με τις εξελίξεις στο ΤΕΙ της Πρέβεζας.
Ο κ. Νίτσας δήλωσε:

«Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.
Γνωρίζω καλά ότι συμβάλλετε στην καλύτερη ενημέρωση των δημοτών μας, αλλά και των πολιτών πανελλαδικά που σας παρακολουθούν και σας διαβάζουν καθημερινά.

Η πρόθεση του «Ανάπτυξη Τώρα» είναι σήμερα ακριβώς αυτή:

Να πληροφορηθούν όλοι τι συμβαίνει, αλλά και τι συνέβη, στην Πρέβεζα.
Να ξέρει κάθε δημότης  ότι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε στην Πρέβεζα, το Τ.Ε.Ι. Λογιστικής, θα χαθεί.

Δυστυχώς για την Πρέβεζα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την εξουσία κατάφεραν να το υποβαθμίσουν, κατάφεραν να το συρρικνώσουν και δυστυχώς θα καταφέρουν πολύ σύντομα να το εξαφανίσουν, μέσα από τις παραλείψεις τους.
Ατυχία  για την Πρέβεζα και τους Πρεβεζάνους, που σε αυτή την συγκυρία οι άνθρωποι που διοικούν και παίρνουν αποφάσεις, δεν έχουν σχέδιο δεν έχουν όραμα και σίγουρα δεν μπορούν να δώσουν προοπτική σε αυτόν τον ευλογημένο από τον θεό και την φύση τόπο.

 Όλα στον αυτόματο  πιλότο, όλα στο «βλέποντας και κάνοντας».

Αυτόματο πιλότο στην λειτουργία του  δήμου !!!!, αυτόματο πιλότο στην ανάπτυξη, στις δαπάνες,  στα έργα, στο λιμάνι, στις παραλίες μας, αυτόματο πιλότο στην υγεία και την παιδεία.

Προ διετίας ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη είχαμε καταγγείλει τον τότε πρόεδρο του Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Γκίκα για την απαράδεκτη πρόταση του, μιλάμε για την συγκέντρωση όλων των τμημάτων του Τ.Ε.Ι στην Άρτα.

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος καλά έκανε. Κάποιων τα συμφέροντα ήταν στην Άρτα!!!. Διάλεξε πλευρά, διάλεξε και στάση.

Εμείς να δούμε τι κάναμε. Την 8 Ιουλίου 2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θεσμικό όργανο έλαβε μια απόφαση σχετικά με την τήρηση ενιαίας στάσης στο θέμα των ΤΕΙ στην Πρέβεζα, από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.
Μια στάση η οποία διατυπώθηκε  σε ψήφισμα, στο οποίο αναφέρονταν χαρακτηριστικά:

 «Το Δημοτικό Συμβούλιο  Πρέβεζας εκφράζοντας την αντίθεσή  του σε οποιαδήποτε προσπάθεια  και ενέργεια υποβάθμισης ή  κατάργησης του ΤΕΙ της Πρέβεζας, θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο  την διατήρηση αλλά και την  διεύρυνση των υπαρχόντων τμημάτων, θα σταθεί στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, στις όποιες διεκδικήσεις της για την αναβάθμιση του ΤΕΙ και θα ενισχύσει το αίτημα των φοιτητών για την δημιουργία έδρας Σχολής Οικονομίας- Διοίκησης στην Πρέβεζα.»

Η Δημοτική Παράταξη < ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ>  κατέθεσε  και μια δεύτερη πρόταση. Πρότεινε τη συγκρότηση μιας επιτροπής παρακολούθησης του θέματος, στην οποία θα συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι θεσμικοί φορεις. Σκοπός αυτής της επιτροπής παρακολούθησης ήταν ακριβώς να μην παραμείνει το θέμα στο επίπεδο της σύνταξης ενός ψηφίσματος, αλλά να προωθηθεί έμπρακτα, από κοινού. Η πρόταση αυτή έγινε απευθείας δεκτή από το Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να γίνει άμεσα μια πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη πρόταση στην διάρκεια της ψηφοφορίας πέρασε με ομοφωνία. 
Τι συνέβη από πλευράς Δημοτικής Αρχής; Τίποτε!!!. Δεν συνεδριάσαμε ποτέ….  2 δελτία τύπου και 5 ερωτήσεις προ ημερησίας διατάξεως κατέθεσα και τίποτα απολύτως…. Μας τόνιζε ο κ. Μπαΐλης   ότι δεν υπάρχει θέμα.
Όταν πλέον όλα είχαν  δρομολογηθεί άρχισε να ψάχνει συνενόχους στο έγκλημα…  διότι περί εγκλήματος πρόκειται.
Εγκληματική αμέλεια ή  ανικανότητα???

Ούτε μια συνάντηση, πέραν  των εθιμοτυπικών. Ούτε μία πρόταση, πέραν των ευχολογίων.

Κάποια στιγμή, σίγησε κι εντελώς ο κύριος Δήμαρχος.
Πιθανότατα σκέφτηκε ότι  θα ξεχαστεί το θέμα.


Από τους ιδιοκτήτες των  μισθωμένων οικιών.
Από τους καταστηματάρχες  εστίασης και σίτισης.
Από τους καταστηματάρχες  ένδυσης και υπόδησης.
Από όλους.

Δεν ήταν όμως δυνατόν κάτι τέτοιο.

Ίσως, σε μια περίοδο ευμάρειας  και ανάπτυξης.
 Ίσως!!!.Να μπορούσε να ξεχαστεί όπως πίστευε ο κ. δήμαρχος αλλά δεν είναι έτσι.

Και ξαφνικά, πριν μερικές μέρες, εν αναμονή των  νέων εισακτέων,  πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για  το Τ.Ε.Ι.
Δυστυχώς τώρα κατάλαβε ο κ. Δήμαρχος ότι ο Σεπτέμβριος  έρχεται, οι εξελίξεις τρέχουν…. Προσπαθεί  να βρει συνένοχους για άλλη μια φορά στη δική του ανεπάρκεια, να αντιληφθεί όλο αυτό το διάστημα, τι του λέγαμε.

Πόσοι επιτυχόντες  θα χτυπήσουν πόρτες για σπίτι;
Ποιοι θα αναζητήσουν  τα εστιατόρια της πόλης;
Ποιοι θα γίνουν οι πρεσβευτές της ομορφιάς της πόλης  μας στις δικές τους πόλεις;

300 και  πλέον άτομα δεν θα έρθουν  τον Σεπτέμβριο στην πόλη μας….

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς συνέβη και όλη η Δυτική Μακεδονία «ανακάλυψε» την Πρέβεζα;
 Υπό μίαν  έννοια δεν είναι λογικό. Η Εγνατία καταλήγει στην Ηγουμενίτσα, οι δρόμοι μας, ιδιαίτερα ο παραλιακός ,μία λειτουργεί, μια όχι.

Μήπως λειτούργησε  κανένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής;

Οι φοιτητές έγιναν οι πρεσβευτές μας.!!!!

Και τώρα φοιτητές δεν θα υπάρξουν. Θα απομονωθούν, ως μια ελάχιστη μερίδα πληθυσμού, χωρίς  προοπτική παραμονής στην πόλη, η οποία μαραζώνει, επειδή δεν υπάρχει στρατηγική και τακτική.

Τα τμήματα  Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής μεταφέρθηκαν πρόσφατα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στο  Ψαθάκι, οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια. Οι απόφοιτοι του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής απέκτησαν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις για την μεταφορά της έδρας της αλλά και την άνθιση της σχολής Οικονομίας και Διοίκησης στην Πρέβεζα.

Και ενώ στο  να δημιουργηθούν μετά από χρόνια αυτές οι ευνοϊκές προϋποθέσεις συνέβαλαν όλοι, ο κύριος Δήμαρχος, ο άνθρωπος που από τη θέση εξουσίας μπορούσε, ο ισχυρός άνδρας της πόλης, αδιαφόρησε. Το παράτησε……...

Γνωρίζει ο  κύριος Δήμαρχος αυτό που του προσάπτουν, γνωρίζει ότι έχει χαρακτηριστεί  από τα ΜΜΕ και τους πολίτες ως ένας από τους χειρότερους Δημάρχους της Πρέβεζας. Είναι σίγουρα όμως ο καλύτερος για τα συμφέροντα  των άλλων πόλεων της Ηπείρου.

Σε μια εποχή  που η πίτα έχει μείνει κομμάτι, ο  κύριος Δήμαρχος δεν κοιτάει να κρατήσει ούτε τα δικά μας ψίχουλα.

Ακολουθεί την  πορεία του κόμματος το οποίο τον  στήριξε, του κόμματος, το οποίο στηρίζει τη μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία  επιβάλλει το Σχέδιο Αθηνά.

 Αλλά το Σχέδιο Αθηνά τροποποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Όπου κινητοποιήθηκαν οι πολίτες, όπου έδωσαν εντολές στους Δημάρχους, όπου οι Δήμαρχοι άκουσαν και κινήθηκαν.

Η περίπτωσή  μας είναι η απόδειξη για το ακριβώς αντίθετο.

Ο κύριος Δήμαρχος υποστηρίζεται  από πολιτικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται  στην Κυβέρνηση, όλα τα χρόνια της  κρίσης. Ανήκει στους τελευταίους υπεύθυνους, για να βγούμε από αυτήν.
Αυτό που θα υποστηρίξω σήμερα – πρώτη φορά – μπροστά  σας και εν γνώσει της βαρύτητός  του, είναι μια άδηλη πραγματικότητα.                                         
Οι Δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες πήραν το χρίσμα από το σημερινό συγκυβερνών κόμμα, είναι πανελλαδικά αυτές που αδιαφορούν περισσότερο για το μέλλον.

Γνωρίζουν ότι τα δικά τους χρόνια στις καρέκλες τελείωσαν και  γίνονται μοιραίοι άνθρωποι για όλους.

Ο κύριος Δήμαρχος Πρέβεζας θα φύγει από το Δημαρχιακό αξίωμα, μαζί με τους ανθρώπους που τον στηρίζουν ακόμη, ως ο άνθρωπος που επέτρεψε να κλείσει το ΤΕΙ Ηπείρου στην πόλη του.

Η πολιτική ευθύνη τεράστια.
Η ευθύνη απέναντι στους  δημότες μεγαλύτερη.
Δεν ξέρω ποιον θα κοιτάξει στα μάτια και θα έχει κάτι να του πει.

Σε μια περίοδο εθνικής  ανάγκης, έχουμε δύο Πρεβεζάνους  στον κυβερνητικό χώρο, τον κύριο  Τσουμάνη βουλευτή της Προεδρίας και τον κύριο Μπαΐλη Δήμαρχο της Αντιπροεδρίας.

Και οι δύο ευαγγελίζονται την ανάπτυξη και το θαύμα που θα έρθει.

Η πόλη μας είχε τη δυνατότητα και την πραγματικότητα του ΤΕΙ  Λογιστικής.

Αυτή τη δυνατότητα μας  στερεί το Σχέδιο Αθηνά, το οποίο αφήνει να εφαρμοστεί ο κύριος Δήμαρχος, ενώ  ο κύριος Βουλευτής σιωπά.
Κομματικές πειθαρχίες.»

Δείτε το σχετικό βίντεο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου