Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Μουσείο Τεχνών και Επιστημών" του κ.Χ Γκούβα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποπερατώθηκαν κατά 95% οι εργασίες κατασκευής κτιρίου 100μ2 + 50μ2 αίθριον όπου ήδη στεγάζεται το "ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ" (Ηπείρου) και περιέχει στεγασμένα εκθέματα και υπαίθρια εκθέματα. Το κτίσμα βρίσκεται εντός αγροτεμαχίου εμβαδού 4025μ2 και βρίσκεται στο 16ο Km της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στά Φλάμπουρα Πρέβεζας, μεταξύ των Ιχθυοκαλλιεργειών FISHFARM AE Παναγιώτης Δενδρινός και του Μακαρονοποιείου του Δημήτριου Παππά (Δεξιά πρός Λούρο). Θα θέλαμε τη βοήθειά σας στα εξής σημεία, τόσο γιά διευκόλυνση των επισκεπτών του Μουσείου, όσο και για την ΠΡΟΛΗΨΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, όπως αυτό που συνέβη στό τέλος Ιουνίου 2013, στήν απέναντι πλευρά του δρόμου, ακριβώς στό ύψος του Μουσείου (σύγκρουση αγροτικού + λεωφορείου, 1 νεκρός , 17 τραυματίες). Κατά τη γνώμη μας χρειάζονται:

1. Καθαρισμός χόρτων ή ψεκασμός με Raundap σε έκταση 100m νότια + 100 μέτρων βόρεια του Μουσείου, και εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού, με σκοπό την καλή ορατότητα των οχημάτων.
2. Να μπεί σήμα STOP στούς δύο κάθετους χωματόδρομους πού βγαίνουν κάθετα στην Εθνική οδό, ένας από Νέα Σινώπη και άλλος από μαντριά ποταμού Λούρου.
3. Να μπούν σήματα ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ αυτοκινήτων στά 50Km έγκαιρα πρός Πρέβεζα και πρός Λούρο.
4. Να μπούν ΚΑΦΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΟΥ, τόσο από Πρέβεζα όσο και από Λούρο, με ΕΝΔΕΙΞΗ "ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ" όπου να εμφαίνεται και η απόσταση σε μέτρα ή χιλιόμετρα. Μία στό Ζέφυρο, μία στη διασταύρωση Σαμψούντας, μία στη διασταύρωση Φλάμπουρων, μία στό Φόρο Πρέβεζας.
5. Θα παρακαλούσαμε να  κατασκευασθεί ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ  ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, καθ όλο  το μήκος 100 μέρων από την πρόσβαση στό Μουσείο μέχρι την έξοδο από αυτό.
6. Εάν είναι εφικτό  θα παρακαλούσαμε να διαμορφωθεί  η παράλληλη χωμάτινη οδός  πρόσβασης ώστε άνετα να εξυπηρετεί  και ΠΟΎΛΜΑΝ. Επίσης θα παρακαλούσαμε  η έξοδος από το αγροτεμάχιο  πρός την Εθνική οδός να διαμορφωθεί πλάγια και όχι σχεδόν κάθετη όπως είναι σήμερα, έτσι ώστε τα οχήματα να εξέρχονται με ασφάλεια.
7. Το αγροτεμάχιο που  βρίσκεται Νότια του αγροτεμαχίου  του Μουσείου, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΚΤΑΣΗ, και θα παρακαλούσαμε  να στρωθεί με σπαστή πέτρα  ή χαλίκι και να πατηθεί ώστε να γίνει χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Αρχιτέκτων μηχανικός  της κατασκευής είναι ο κύριος Πέτρος Λύκκας. Είμαστε στή διάθεσή σας γιά κάθε επεξήγηση και βοήθεια.

Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας
Διαχειριστής

Τοποθέτηση κάδου καθαριότητας στο Μουσείο  Τεχνών και Επιστημών, Φλάμπουρα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι κτιριακές  εγκαταστάσεις όπου θα στεγασθεί  το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών  Ηπείρου και ήδη προ ημερών έγινε η μετακόμιση εκεί 6 τόννων εκθεσιακού υλικού, που σταδιακά πρόκειται να τοποθετηθεί σε βιτρίνες. Ηδη οι εργασίες κήπου και τοποθέτησης εκθεμάτων άρχισαν και έχουμε σκουπίδια, ΚΥΡΙΩΣ Χαρτί και πλαστικό. Το κτίριο βρίσκεται στά Φλάμπουρα, ανάμεσα στίς Ιχθυοκαλλιέργειες Χελιών Παναγιώτη Δενδρινού και στό μακαρονοποιείο Δημήτριος Παππάς.

Θα παρακαλούσαμε νε τοποθετηθεί ΜΕΓΑΛΟΣ κάδος απορριμμάτων έξω από το οικόπεδο του Μουσείου, στό πεζοδρόμιο της Εθνικής οδού Πρέβεζας - Ιωαννίνων, στό 16ο Κm. Επίσης καλό είναι να κατασκευασθεί μιά τσιμεντένια υποδοχή γιά τον κάδο απορριμμάτων στό πεζοδρόμιο πρός αποφυγή ατυχημάτων πρόσκρουσης επί του κάδου.


Ευχαριστούμε θερμά
Χαρ. Γκούβας
Ιδρυτής του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών

 Απάντηση Δήμου Πρέβεζας, Κων. Μωραίτη 


Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας, μετά από την απάντησή σας, ότι προσβάσεις , πεζοδρόμιο, κάδος απορριμμάτων κλπ αιτήματα του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών ΔΕΝ μπορούν να ικανοποιηθούν, θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα:

(1) Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Πρέβεζας , άδειο από εκθέματα και κλειστό, έχει άδεια οικοδομής? Τι αριθμό έχει παρακαλώ?
(2) Μήπως το κτίριο του Ναυτικού Μουσείου Πρέβεζας όπου πρόσφατα έγιναν εργασίες οικοδομικές ανακαίνισης του κτιρίου, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και όχι απλώς πάνω στόν αιγιαλό?
(3) Στην Οικία Λέανδρου Σπαρτιώτη, Ισόγειον, Νύν Πινακοθήκη, ποιός διαμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο με αδρανή υλικά? Με τίνος έξοδα? Και με ποιά απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής?


Ευχαριστούμε θερμότατα
Και υποσχόμαστε σύντομα να προβούμε σε αλλαγή χρήσης του κτιρίου από αγρ-Οικία Χαράλαμπου Γκούβα σε Μουσείο Τεχνών και Επιστημών, ώστε όλοι να αισθάνονται νομότυποι. Το θέμα θα αναλάβει ο αρχιτέκτων μας κ. Πέτρος Λύκκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου