Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οργιάζει στον Αμβρακικό η παράνομη αλιεία

Με δραματικούς ρυθμούς αυξάνεται η παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό με δραματικές συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και για τους επαγγελματίες.
Το γεγονός προβληματίζει όλους και χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε η λιμενάρχης Πρέβεζας Σταματία Μαργέλη, η οποία ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.
Μάλιστα δεν λείπουν οι περιπτώσεις αλιέων οι οποίοι επαναλαμβάνουν την παρανομία περισσότερες από μία φορές.
Το διάστημα αυτό ισχύει καθολική απαγόρευση αλίευσης γαρίδας στην Αμβρακικό λόγω αναπαραγωγής του είδους, ωστόσο τα τελευταία περιστατικά αφορούν στην πλειοψηφία τους αλίευση γαρίδας και μάλιστα με απαγορευμένα συρόμενα εργαλεία.
Όπως επισημαίνουν οι αλιευτικοί σύλλογοι, πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μηχανότρατες αλιεύοντας γαρίδα, αλλά κι άλλα είδη χωρίς κανένα σεβασμό.
Οι αλιείς χαρακτηρίζουν ολέθριες τις επιπτώσεις από την χρησιμοποίηση της μηχανότρατας και μάλιστα σε προστατευόμενες περιοχές όπως αυτή του Αμβρακικού. Ζητούν την άμεση ισχύ της κατάσχεσης του σκάφους και την ανάκληση της αλιευτικής άδειας όποιου συλλαμβάνεται να παρανομεί, καθώς όπως υποστηρίζουν τα πρόστιμα δεν είναι ικανά να τους αποτρέψουν.
Προτείνουν να θεσμοθετηθεί ως ελάχιστο μέγεθος της γαρίδας που αλιεύεται στον Αμβρακικό τα 12 εκατοστά, ώστε ο νόμος να γίνει ακόμη αυστηρότερος και να περιοριστεί η αλίευσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου