Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοπρατήθηκαν αναπλάσεις δρόμων ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ


Με την δημοπράτηση ενός ακόμη μεγάλου έργου στον Δήμο της Πρέβεζας,  η οποία πραγματοποιήθηκε  σήμερα (24 Δεκεμβρίου), κλείνει ο κατάλογος των μεγάλων  παρεμβάσεων που ο Δήμος  δρομολόγησε το 2013.

Ο λόγος για την ανάπλαση  των οδών   21ης Οκτωβρίου-Καρυωτάκη-Εθνικής Αντίστασης και κάθετων οδών .

Το έργο εντάχθηκε  με υπογραφή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ηπειρος» στις 31 Ιουλίου 2013 με  προυπολογισμό 1.972.920 χιλιάδες ευρώ.

Οι εργασίες αφορούν  την ανάπλαση κεντρικών οδών της Πρέβεζας συνολικού  μήκους   1.532 μέτρων περίπου  και την διαμόρφωσή τους σε ήπιας κυκλοφορίας όπως προβλέπεται  από την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Πρέβεζας.

Παρεμβάσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων στα σημεία:
-Οδός 21ης Οκτωβρίου
-Οδός Χρ.Κοντού στο τμήμα μεταξύ 21ης Οκτωβρίου και Λ.Ειρήνης
-Οδός Κων.Καρυωτάκη στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης
-Οδός Εθν.Αντίστασης  στο τμήμα από οδό Κων.Καρυωτάκη ως το τέλος
-Οδός Μουστάκη(πρώην Κλεμανσώ) στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης
-Οδός Κύπρου, στο τμήμα μεταξύ οδού Εθν.Αντίστασης και Λ.Ειρήνης
-Οδός Μουσών στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και οδό Κύπρου
-Οδός Προύσσης στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης.

Οι εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης οδών  ήπια κυκλοφορίας περιλαμβάνουν αναλυτικά την αποξήλωση υφιστάμενης ασφάλτου και πλακών πεζοδρομίων,  πλακοστρώσεις,, κατασκευή νέου δικτύου υλεκτροφωτισμού με παραδοσιακούς ιστούς, εργασίες πρασίνου με κατασκευή και φύτευση παρτεριών στις οδούς Μουστάκη και Καρυωτάκη ενώ θα  υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση η οποία θα αλλάξει το ιστορικο κέντρο της πόλης και θα δώσει άλλη προοπτική τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας.

Να σημειωθεί ότι η χρονιά θα κλείσει και τυπικά με την δημοπράτηση ενός ακόμη έργου, αυτό της ανάπλασης των παιδικών χαρών ύψους 120 χιλιάδων ευρώ στις  27 Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου