Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ


Προειδοποιούμε  τους συναδέλφους ότι κάποιοι παίζουν με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013.

Συνάδελφοι ο  ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4177, Kανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις , προβλέπει  σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφο 2,την λειτουργία των καταστημάτων  ( Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων)

Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ Στράτου Ιωάννου , για την λειτουργία των καταστημάτων πέραν των Κυριακών που προβλέπει ο νόμος,  ορίζει ότι: Για το παραδοσιακό τμήμα της πόλης Πρέβεζας της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας (ιστορικό κέντρο) όπως αυτό ορίζεται στο ΠΔ39/1989, από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Το άρθρο 21 παράγραφος 4 προβλέπει :

Σε όσους παραβαίνουν τις προϋποθέσεις που τίθενται στο άρθρο 16, σχετικά με τη λειτουργία τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων που προσδιορίζονται σε αυτό, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Όσοι λοιπόν διαδίδουν ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 29-12-2013 και μάλιστα χωρίς συνέπιες, αν δεν έχουν προσωπικό ή γιατί δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες ελέγχου,μόνο ανεύθυνοι μπορούν να χαρακτηριστούν.
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας εύχεται στους συναδέλφους καλές δουλειές και καλές γιορτές. 
                                          Πρέβεζα 12 Δεκεμβρίου 2013                                                      
                                                Το ΔΣ του Συλλόγου

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου