Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2013

Ενημέρωση για την έναρξη νέων τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πρέβεζας


Με σημείο αναφοράς το αυξημένο ενδιαφέρον  συμμετοχών ξεκίνησε η λειτουργία 3 τμημάτων του ΚΔΒΜ.

Συγκεκριμένα:
  1. Στις 18/11/2013 ξεκίνησε το πρόγραμμα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
στο χώρο του 2ου Λυκείου Πρέβεζας. Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών, το τμήμα αποτελείται από 20 εκπαιδευόμενους και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 15:00-18:00.

  1. Στις 19/11/2013 ξεκίνησε το πρόγραμμα ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εστία. Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών, το τμήμα αποτελείται από 14 εκπαιδευόμενους (ένοικοι του ξενώνα) και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00-19:00.

  1. Στις 4/12/2013 ξεκίνησε το πρόγραμμα ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στο χώρο του 2ου Λυκείου Πρέβεζας. Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών, το τμήμα αποτελείται από 20 εκπαιδευόμενους και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 16:00 – 18:00

Το ενδιαφέρον των δημοτών ήταν αυξημένο καθώς κατατέθηκαν πάνω από 250 αιτήσεις . Τη μεγαλύτερη ζήτηση είχαν:  το πρόγραμμα  της Διακόσμησης (ξεπέρασε τις 80 προτιμήσεις ), τα Γερμανικά για τον Τουρισμό, η Αγωγή Υγείας και οι Πρώτες Βοήθειες , η Ψυχολογία, τα Αγγλικά για τον Τουρισμό, τα Διαδικτυακά Εργαλεία , η Επεξεργασία Κειμένου, τα Αγγλικά για το Χώρο Εργασίας και τα Γαλλικά για τον Τουρισμό , ο Τουρισμός,   η αγροτική Επιχειρηματικότητα, ενώ ακολουθούν με χαμηλότερη ζήτηση τα υπόλοιπα προγράμματα.

Η δημιουργία των τμημάτων συνεχίζεται και γίνεται προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, ισχύουν και για την εκπαιδευτική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαΐου.

Επειδή για τα ακόλουθα προγράμματα δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για να συμμετέχουν σε τμήματα μέχρι 31-1-2013.

1.       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
2.       ΓΕΩΠΟΝΙΑ
3.       ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
4.       ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
5.       ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
6.       ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
7.       ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
8.       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
9.       ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ
10.    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11.    ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    
                                                            Η Προϊσταμένη


                                                      Παπαγεωργίου Αγγελική  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου