Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 03, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα !!!




Λίγο πριν την τυπική νομιμοποίησή τους βρίσκονται οι αγορές παραγωγών (Farmers Markets), μετά και την κατάθεση νομοσχεδίου στη βουλή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που συμπεριλαμβάνεται και το σχετικό άρθρο[άρθρο 56], το οποίο αναμένουν οι αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν στην Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας.

Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται στο νομοσχέδιο, στις αγορές παραγωγών συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί αγροτικών προϊόντων με σκοπό την απευθείας διάθεση στο καταναλωτικό κοινό των προϊόντων που παράγουν.

Οι παραγωγοί πρέπει να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που κάνουν δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και να παράγουν τα αγροτικά προϊόντα τους στην Περιφερειακή Ενότητα, όπου λειτουργούν οι Αγορές Παραγωγών.

Με συμφωνία των Αγορών Παραγωγών μπορεί να δραστηριοποιούνται σε αυτές παραγωγοί από όμορες Περιφερειακές Ενότητες ενώ απαγορεύεται η συμμετοχή σε όσους δεν είναι  κάτοχοι παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών. 

Στο σχετικό άρθρο καθορίζονται επίσης οι ημέρες λειτουργίας και άλλα επιμέρους θέματα. Για όνειρο που γίνεται πραγματικότητα κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της σελίδα η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου