Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2014

Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Λευκάδας (φωτο)


Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν τα Θεοφάνεια  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδας,  χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ.Θεόφιλου την τελετή  που παρακολούθησε πλήθος κόσμου ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία από την Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας κατα μήκος της κεντρικής αγοράς με κατάληξη στο λιμάνι όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Βερύκιος, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής,  ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφώντας Βεργίνης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σ.Σκιαδαρέσης . 
Ενώ αναμενόταν  η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων και  παράλληλα οι ντόπιοι σύμφωνα με το  τοπικό έθιμο βουτούσαν  τα πορτοκάλια τους, ο Μητροπολίτης σκέφτηκε  να ρίξει τον ασημένιο σταυρό με αποτέλεσμα να κολλήσει στον πυθμένα της θάλασσας και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν τα δώδεκα παιδιά που είχαν βουτήξει ο σταυρός προς στιγμήν είχε χαθεί. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελετή ο Μητροπολίτης έριξε τον ξύλινο σταυρό τον οποίο έπιασε ο Στάθης Μπόρχας από την Βόνιτσα. Μια πανέμορφη εικόνα συνέθεταν τα παιδιά του ΝΟΛΕ που έκαναν σχηματισμούς με τα σκαφάκια του στο λιμάνι. 






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου