Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αβέβαιο το μέλλον της αγοράς αγροτών


Δεν βρέθηκε  κοινή άποψη στην λειτουργία της Αγοράς αγροτών στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ.Ιωάννου .


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραγωγών, εκπρόσωποι της ΕΝΑ, του αγροτικού συλλόγου «Αμάλθεια» και των οπωροπωλών δεν έλειψαν οι εντάσεις, αν και από όλους επισημάνθηκε ότι στηρίζουν την Αγροτική Αγορά το ζητούμενο είναι αυτή να ξαναλειτουργήσει χωρίς προβλήματα προς το συμφέρον των καταναλωτών αλλά ταυτόχρονα με νομιμότητα και χωρίς να θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών. 

Η συζήτηση έγινε γύρω από τους κανόνες που θα πρέπει να θεσπιστούν και να τεθούν σε ισχύ έως ότου βγει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δώσει κατευθύνσεις, χωρίς ωστόσο να προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα. 

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων θα συζητήσουν με τα συλλογικά τους όργανα και αναμένεται να ξανασυναντηθούν προκειμένου να γίνει νέα συζήτηση. Ωστόσο, Κανείς δεν γνωρίζει αν η Αγροτική Αγορά θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο. 

Στην περίπτωση που θα υπάρξουν και πάλι καταγγελίες η αστυνομία θα επέμβει και πάλι για να πραγματοποιήσει ελέγχους και αν διαπιστωθεί παρανομία τα πρόστιμα ξεκινούν από 300 ευρώ και πάνω. 

Ορισμένοι παραγωγοί δε, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στην Αγορά και σε περίπτωση που δεχθούν πρόστιμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως δήλωσαν θα μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους στους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου