Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλοι μας συμβάλαμε έτσι ώστε να αναποδογυρίσει ο σκουπιδοτενεκές …


Τι συνέβη χτες βράδυ  ; Διασκέδαση ή βαθύτερο κοινωνικό ζήτημα ;


Κουκουλοφόροι αναφέρουν συμπολίτες μας, προέβησαν σε πράξεις ανήθικες προς την κοινωνία και τους συνανθρώπους τους.  

Έτσι χτες Τσικνοπέμπτη, ο πεζόδρομος του ιστορικού κέντρου, θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, από νεαρούς, που είθισται αυτή τη μέρα να βγαίνουν για να διασκεδάσουν. Όμως πίσω από τους αναποδογυρισμένους σκουπιδοτενεκέδες και πίσω από τα αυγά , τι κρύβεται αλήθεια ; Προφανώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι το εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και η μόρφωση που λαμβάνουμε από το οικογενειακό μας περιβάλλον έχει αποτύχει παταγωδώς. 

Τα αίτια των συμπεριφορών αυτών , σίγουρα μπορεί ένας κοινωνιολόγος να τα αναλύσει πολύ καλύτερα  από τον συντάκτη  του κειμένου. 

Όμως όταν και εμείς βρισκόμασταν στην ηλικία των πιτσιρικάδων τα ίδια δεν κάναμε ;  Έτσι η συνιστώσα του τότε με το σήμερα παραμένει κοινή .. 

Αν ήταν απλά διασκέδαση και τίποτε περισσότερο, τότε οι πιτσιρικάδες της εποχής μου όπως και του σήμερα κάναμε και εξακολουθούν να κάνουν λάθος επιλογές , αν πίσω από τον αναποδογυρισμένο σκουπιδοτενεκέ, κρύβεται κάτι βαθύτερο.. τότε λυπάμαι πάρα πολύ, διότι όλοι μας συμβάλαμε έτσι ώστε να αναποδογυρίσει ο σκουπιδοτενεκές ….

1 σχόλιο:

  1. Τα ίδια κάναμε μωρέ και χειρότερα!!Είχαμε εκτόνωση,σιγά και τι έγινε το 'βομβαρδισμένη' είναι άστοχο!Στο θέμα της παιδείας που αναφέρεις θα συμφωνήσω αν αυτοί που τα κάνανε δεν ήταν και τόσο 'παιδιά'. Αν ήταν πιτσιρικάδες 13-17 οκ σε τέτοια ηλικία τα κάναμε και εμείς και μια χαρά άνθρωποι βγήκαμε στην κοινωνία και σπουδάσαμε και βρήκαμε και μια καλή δουλειά και θα συνεχίσουμε σιβαρά την ζωή μας ώσπου να κάνουμε παιδιά και στα 13 τους να τους ωθούμε εμείς σε τέτοιες ενέργειες!! Το προτιμώ απο το angry bird!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή