Εικόνα 1, κάπου στον πολιτισμένο κόσμο όπου τα πάρκα που δεν είναι και λίγα, αποτελούν χώρους αναψυχής και περιπάτου μακριά από το πολύβουο αστικό περιβάλλον.
Εικόνα 2, Κυανή ακτή Πρέβεζας. Ο μοναδικός πνεύμονας περιαστικού πρασίνου σε μια πόλη που λείπουν τα πάρκα τα δε πεζοδρόμια αποτελούν «είδος εν ανεπαρκεία».
Εικόνα 2 α, οδύνη και όνειδος, τι και αν χρόνια τώρα δημότες και φορείς πολιτών υψώνουν φωνή διεκδικώντας ως δίποδα όντα το δικό τους χώρο. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Τα «πράγματα» εδώ έχουν τη δική τους δυναμική έξω και πέρα από την λογική του αυτονόητου που λέει πχ ότι ο μοναδικός σχεδόν πνεύμονας πρασίνου (Κυανή ακτή) είναι αυτός στον οποίο μπορεί να αναδειχθεί ο ανθρώπινος χαρακτήρας της πόλης μας. ´Όμως χρόνια τώρα αυτό ακυρώνεται με τον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει το άλσος το οποίο (άλσος) λόγω ανυπαρξίας πολιτικής διαχείρισης συρρικνώνεται επικίνδυνα.
Υγ
Σ τις πόλεις σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο επεκτείνουν διαρκώς τους πεζόδρομους και εμπλουτίζουν το αστικό τους περιβάλλον με πράσινο. Δίνουν διαρκώς καινούργιο χώρο στους πεζούς και ποδηλάτες. Τι συμβαίνει στη δική μου πόλη? Γιατί αυτή η διαστροφική συμπεριφορά? Περιμένω μιαν απάντηση από τους υποψήφιους των εκλογών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου