Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 04, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΟ



Μια φιλόζωη κυρία από τα Γιάννενα, η κ. Ντίνα Τζιάτζιου που έχει σπίτι στον Πνευματικό Φάρο της Πρέβεζας όπου και διαμένει το καλοκαίρι, μας κατήγγειλε ότι στην περιοχή αυτή εξολοθρεύουν συστηματικά σκυλιά και γάτες, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ότι αυτό ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Πριν ένα μήνα δολοφόνησαν ζώα, πριν 15 ημέρες πάλι, και πριν  μία εβδομάδα περίπου το τελευταίο περιστατικό, με τρία σκυλιά δολοφονημένα, το ένα ήταν του κ. Νίκου Λάζαρη που έχει ξενοδοχείο εκεί και τα άλλα δύο αδέσποτα σκυλάκια που όμως φρόντιζε και περιέθαλπε η κ. Τζένη Τζέκου στο κτήμα της. Ένα σκυλάκι το πρόλαβαν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο κ.Νίκο Ρώσσο, όπου και παρέμεινε στην κλινική του νοσηλευόμενο για ημέρες.Ευτυχώς το ζωάκι σώθηκε και είναι υπό την επίβλεψη και φροντίδα της κ.Τζέκου. Και ο κ. Λάζαρης τηλεφώνησε στην εφημερίδα  ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ για να καταγγείλει το γεγονός της συνεχόμενης δολοφονίας των ζώων.

Η κ. Ντίνα Τζιάτζιου  μας είπε ότι συχνά εγκαταλείπουν ζώα στην περιοχή αυτή, που τα ταίζουν, τα εμβολιάζουν και τα φροντίζουν η ίδια και η κ.Τζένη Τζέκου και τα βάζουν μέσα στα κτήματά τους ή προσπαθούν για την αποκατάστασή τους σε κάποιο σπίτι. Μας είπε ότι με πόνο ψυχής βλέπουν τα ζώα που φροντίζουν να εξολοθρεύονται από τον δολοφόνο που  μένει εκεί, σε μία περιοχή όπου κατοικούν μόνο τρείς οικογένειες, και που μέχρι τώρα ανενόχλητος συνεχίζει να σπέρνει τον θάνατο. Εχει καταγγελθεί στο παρελθόν στην Αστυνομία η δολοφονία των ζώων χωρίς αποτέλεσμα. Θα πρέπει να πούμε ότι δια της απαγωγής εις άτοπον, σχεδόν μας φωτογράφησε τον δράστη, και επειδή ο Πνευματικός Φάρος είναι ένα μέρος πολύ ελεγχόμενο με ελάχιστους κατοίκους, θα το ψάξουμε και θα απαιτήσουμε την συνδρομή και την έρευνα της Αστυνομίας για να βρεθεί και να τιμωρηθεί το κτήνος που δολοφονεί συστηματικά τα ζώα. Ηδη, την Πέμπτη υποβλήθηκε μήνυση κατ΄αγνώστων και εκτός από τις κκ. Τζιότζιου και Τζέκου και άλλοι κάτοικοι της περιοχής είναι πρόθυμοι να καταθέσουν και να βοηθήσουν να βρεθεί ο δράστης.

Εκτός από τα σκυλιά έχουν θανατωθεί και πολλές γάτες.Πέρα από αποτρόπαιο και φριχτό, είναι αδιανόητο σε μία περιοχή με ελάχιστους-μετρημένους-κατοίκους να συνεχίζει επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιος το φονικό του έργο, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη απάντηση από πλευράς του νόμου. Και ας γνωρίζει ο δολοφόνος όπως και ο κάθε επίδοξος δολοφόνος ζώων, ότι με την τελευταία τροποποίηση του Ν.4039/2012 θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την ποινή της φυλάκισης και μία πολύ μεγάλη χρηματική ποινή.

Για την Παρέμβαση Για Τα Ζώα
Βάνα  Ζέρβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου