Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κλάπας "Ο κ. Μπαίλης, επί τρία χρόνια έκανε τα χρέη ασανσέρ"


Την έντονη ανησυχία τους αλλά και τις επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο, κατέθεσαν οι κάτοικοι των Ριζών και του Χειμαδιού, στον υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα.


Το αποχετευτικό δίκτυο είναι αναγκαιότητα για την περιοχή καθώς θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα τέτοιο έργο λοιπόν θα πρέπει να λύνει προβλήματα κι όχι να δημιουργεί καινούρια.

Παράλληλα θα πρέπει να σχεδιαστεί και να λειτουργεί με τρόπο που δεν θα κάνει δυσβάσταχτο το κόστος για τους κατοίκους.

Ο κ. Κλάπας επεσήμανε ότι το αποχετευτικό αποτελεί μία κρίσιμη υποδομή που θα συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη κι αναβάθμιση της περιοχής. «Σήμερα η τεχνολογία δίνει λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα. Άποψή μας είναι ότι οι μεγάλοι οικισμοί θα πρέπει να συνδεθούν με το υπάρχον εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού και οι μικρότεροι να εξυπηρετούνται από ατομικές μονάδες. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν νέα προβλήματα και θα μειωθεί σημαντικά το κόστος» επεσήμανε ο κ. Κλάπας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» επισκέφθηκε τα Φλάμπουρα όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής. Από κει ο κ. Κλάπας έδωσε αναλυτικά στοιχεία, καταθέτοντας επίσημα έγγραφα για την οικονομική κατάσταση στην οποία παρέδωσε το Δήμο, στα τέλη του 2010.

«Ο κ. Μπαίλης, επί τρία χρόνια έκανε τα χρέη ασανσέρ. Κάθε φορά όπως τον βόλευε. Δεν μπορεί όμως να λέει άλλα ψέματα. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία το χρέος του Δήμου ήταν 5,7 εκατομμύρια» επεσήμανε ο κ. Κλάπας και κατήγγειλε ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή χαρίζει επιλεκτικά χρήματα σε κατοίκους στα Φλάμπουρα με στόχο τον πολιτικό προσπορισμό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος περιόδευσε στην αγορά της Πρέβεζας και συζήτησε κυρίως με τους μικρομεσαίους τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την οικονομική κρίση.

Επανέλαβε ότι η πρόταση της παράταξής του, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για τρία χρόνια, κάθε νέας επιχείρησης που ανοίγει στο Δήμο αποτελεί δέσμευση.

Επτά συν ερωτήματα
Στα επτά ερωτήματα που έχει θέσει μέχρι σήμερα η  «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» προς την απερχόμενη δημοτική αρχή, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Τα επαναφέρει, επιμένοντας να δοθούν απαντήσεις και προσθέτει ένα ακόμη:
- Γίνονται έργα χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη;
- Εκτελούνται έργα τα οποία δεν έχουν ανατεθεί με νόμιμες διαδικασίες;
- Πού και γιατί γίνεται εξόρυξη αδρανών υλικών;
- Με ποια άδεια και που χρησιμοποιούνται;
- Ποια από τα έργα που εκτελούνται σήμερα περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
- Ποιοι και γιατί κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητα του Δήμου; Είναι νόμιμο; Είναι έντιμο; Είναι ηθικό;
- Γιατί δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το master plan για το λιμάνι παρότι το Υπουργείο ζήτησε σχετική γνωμοδότηση. Έχει συμφωνήσει η δημοτική αρχή με τη νέα χωροθέτηση της μαρίνας; Γιατί δεν δημοσιοποιεί τα έγγραφα με τα οποία κηρύσσεται έκπτωτος ο ανάδοχος της μαρίνας;
- Τι συμβαίνει με τις οφειλές από τα αντλιοστάσια στα Φλάμπουρα; Σε ποιους τις έχει χαρίσει η Δημοτική Αρχή και γιατί;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου