Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 02, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Σέβη Κονταξή για τη συμβολή του ΕΣΠΑ στην τοπική οικονομική ανάπτυξη


Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δικαιολογητικών των δυνητικά εντασσόμενων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας δεδομένης της δύσκολης οικονομικοκοινωνικής συγκυρίας που επικρατεί τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο επιχείρησαν για την ανάπτυξη, την καινοτομία και την εξέλιξη των επιχειρήσεών τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα πέρα των βασικών του επιδιώξεων α) για τη  συγκράτηση της παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας και ιδιαίτερα του τομέα της Μεταποίησης, του Τουρισμού, της Παροχής Υπηρεσιών και του Εμπορίου σε συνθήκες ύφεσης, β) την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας, γ) την ανάδειξη του επιχειρηματικού «πλεονεκτήματος» των περιφερειών της χώρας μέσω στοχευμένων ενεργειών ενίσχυσης ΜΜΕ, στους εν λόγω τομείς και δραστηριότητες, δημιουργεί ένα ισχυρό υπόβαθρο ανανέωσης και ανάπτυξης του οικονομικού γίγνεσθαι. Επιπλέον είναι φανερό πως με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας ενισχύεται η απασχόληση, μειώνοντας τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των τελευταίων ετών.
Το Επιμελητήριο της Πρέβεζας ως φορέας συνεργασίας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρήσεων – επενδυτών, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του τόπου. Η στελέχωση του γραφείου εξυπηρέτησης- ενημέρωσης επενδυτικών προγραμμάτων Νέων, Υπό σύσταση αλλά και Υφιστάμενων επιχειρήσεων , αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια σημαντικό στήριγμα και φωτεινό φάρο.
Όλες οι επιχειρήσεις των Δήμων Ζηρού, Πάργας και Πρέβεζας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών»,  καθώς και στα υπόλοιπα επενδυτικά προγράμματα αξίζουν την επιβράβευση και τη στήριξη όλων μας! Η ορθή αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, τη στήριξη του πληθυσμού που πλήττεται και την επανεκκίνηση μιας νέας αναπτυξιακής πορείας.     
ΣΕΒΗ ΚΟΝΤΑΞΗ
Στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου