Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 05, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τους τα είπε από την καλή και την ανάποδη ο κ. Μαργέλης - Βίντεο


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου κ.Ζώης Μαργέλης, ο οποίος υπηρετεί στον Πυροσβεστικό σταθμό της Πρέβεζας, την Παρασκευή 26/3 ήταν προσκεκλημένος σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το επίδομα των 500 ευρώ που θα λάβει μόνο το 9% των πυροσβεστών  από το σύνολο 8.500 ατόμων, το οποίο επίδομα θα λάβει με μικτές αποδοχές έως 1500 ευρώ και αν αφαιρέσει κανείς τις κρατήσεις, το τελικό ποσό μισθοδοσίας  ανέρχεται στα 850 με 900 ευρώ περίπου. 

Τόνισε επίσης ότι οι πυροσβέστες τα τελευταία 3 χρόνια έχουν υποστεί περικοπές στο μισθό τους της τάξεως του 40με 50%. Ιδιαίτερα αιχμηρός στα σχόλια του ήταν κ. Μαργέλης καθώς μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι με την τακτική αυτή[του επιδόματος] έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν τους πυροσβέστες μεταξύ τους. Ενώ στην συνέχεια ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι η κοινωνία μας αποκαλεί προνομιούχους και ότι το κράτος έχει αφαιρέσει πάνω από το 80% από το ταμείο των πυροσβεστών [δικές μας εισφορές 90 εκατομμυρίων περίπου]ενώ ζήτησε αυτά τα χρήματα να επιστραφούν στο ταμείο των πυροσβεστών , διότι όπως ανέφερε ο κ. Μαργέλης υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν και δεν υπάρχουν χρήματα να τους δοθούν. 

Ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία πχ. στολές, ελαστικά εξαιτίας της παλαιότητας τους, πολλά οχήματα βρίσκονται ακινητοποιημένα και επιπλέον και πιο  βασικό να μην κλείσει καμία μονάδα σε όλη την Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο ήταν όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ.Μαργέλης αναφέρθηκε στην υπόθεση Σαχινίδη ο οποίος αποκάλεσε τους πυροσβέστες τεμπέληδες και χαραμοφάιδες και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι καταχραστεί χρήματα του Ελληνικού δημοσίου πατώντας στον εθελοντισμό  τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου κ.Ζώης Μαργέλης.

Παρακολουθήστε στο βίντεο τη συνέντευξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου