Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 03, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιβεβλημένος ο δημόσιος διάλογος- Σε Αρχαιολογία και ΟΑΕΔ ο Μιλτιάδης Κλάπας


Επίσκεψη στην Αρχαιολογία 
Ο κ. Μιλτιάδης Κλάπας και υποψήφιοι του συνδυασμού του επισκέφθηκαν την Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όπου συζήτησαν για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν.


Το έργο στην αρχαία Νικόπολη για τη δημιουργία του πρώτου αρχαιολογικού πάρκου της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για την Πρέβεζα, αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο.

Ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την τουριστική ανάπτυξη και να συμβάλλει στη συνολική ανάδειξη της περιοχής.

Ο κ. Κλάπας, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα θετική για την Πρέβεζα και ολόκληρη την Ήπειρο η πρωτοβουλία από το «Διάζωμα» και την Περιφέρεια Ηπείρου και η πρόταση που θα υλοποιηθεί από το νέο ΕΣΠΑ για τις Πολιτιστικές Διαδρομές. «Είναι μία καινοτομία την οποία οφείλουμε όλοι οι φορείς να στηρίξουμε», σημείωσε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας με προσωπικό ώστε να υπάρξει αφενός ασφάλεια στα μνημεία και το Μουσείο κι αφετέρου να διασφαλίζεται η επισκεψιμότητα.
Στον ΟΑΕΔ 

Ο κ. Κλάπας και υποψήφιοι της παράταξης, επισκέφθηκαν τον ΟΑΕΔ, όπου συζήτησαν με τη διοίκηση και εργαζόμενους. 

Σε δηλώσεις που έκανε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Κλάπας, καυτηρίασε τις υποσχέσεις της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για παράταση των πεντάμηνων συμβάσεων όσων έχουν προσληφθεί από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

«Πρόκειται για μέγιστο εμπαιγμό. Μοναδικός στόχος είναι η εξαπάτηση όσων έχουν προσληφθεί. Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ κι έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία λήξης και οποιαδήποτε παράτασής τους είναι αδύνατη. Είναι κρίμα με τέτοιες μεθόδους να επιχειρούν να δώσουν ελπίδα σε όλους εκείνους που αγωνιούν για ένα ημερομίσθιο», τόνισε ο κ. Κλάπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΠΑΠΠΑ 

Η παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» εκφράζει την ικανοποίησή της για τη στάση της παράταξης του Δημήτρη Παππά, σχετικά με την πρόταση για κοινή παρουσία όλων των υποψηφίων δημάρχων, σε δημόσιο χώρο εφόσον αυτή είναι ειλικρινής.  Ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας κατέθεσε την πρόταση αυτή με αφορμή τον κοινό διάλογο που είχε προτείνει ο κ. Βασιλείου. Όμως εφόσον η αποδοχή της πρότασης μας δεν είναι προσχηματική από τον κο Παππά οφείλουμε να υποθέσουμε ότι αποδέχεται και την συμμετοχή του σε κοινές παρουσίες των υποψηφίων δημάρχων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο κ. Παππάς θέτει μία σειρά προϋποθέσεων, οι οποίες εκ μέρους της «Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας» γίνονται αποδεκτές. Μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ώστε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συγκροτηθεί να καθορίσει το πλήρες πλαίσιο του διαλόγου αυτού. Από την πλευρά του κ. Κλάπα η μοναδική προυποθέση που τίθεται για έναν τέτοιο διάλογο είναι η συμμετοχή όλων των επικεφαλής των συνδυασμών. Καμία άλλη.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος επισκέφθηκε τον Άγιο Θωμά και το Νεοχώρι όπου παρουσίασε το πρόγραμμά του για τις περιοχές αυτές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου