Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σοβαρό πρόβλημα η παρουσία κοπαδιών σε ιστορικούς χώρους


Σε χρόνιο και σοβαρό πλέον πρόβλημα εξελίσσεται η παρουσία κοπαδιών με αιγοπρόβατα και βοοειδή στο Ζάλογγο, την Αρχαία Κασσώπη και την Μονή του Αγίου Δημητρίου.


Τα περιττώματα των ζώων έχουν γεμίσει τον χώρο, κάνοντας απροσπέλαστα για τους επισκέπτες ακόμη και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες επισκέπτες που επέστρεφαν, από τις γιορτές του Σουλίου την Κυριακή, θέλησαν να ανέβουν στο μνημείο, ωστόσο ακύρωσαν την επίσκεψή τους καθώς στη διαδρομή ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες διόλου…κολακευτικές για την ιερότητα του χώρου. 

Το πρόβλημα με τα ζώα, τα οποία πολύ συχνά «σταυλίζονται» ακόμη και στον αύλειο χώρο της μονής του Αγίου Δημητρίου παρά τις συνεχείς προσπάθειες των μοναχών να τα διώξουν, υποβαθμίζουν τον χώρο που φιλοξενεί ειδικά το καλοκαίρι, εκατοντάδες επισκέπτες. 

Την παρουσία των ζώων στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης έχει επισημάνει με έγγραφό της προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και η ΛΓ¨Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας, ζητώντας την παρέμβαση των αρχών, ενώ το θέμα έχει αναδείξει με παρεμβάσεις του και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα». 


Δημοτική Ραδιοφωνία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου