Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2014

Να κρατήσουμε έξω το ΤΑΙΠΕΔ από την Αμμουδιά της Πάργας!


Στο ΤΑΙΠΕΔ για “αξιοποίηση” (βλέπε ξεπούλημα) έχουν περάσει  51.615 τ.μ. στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας, του Νομού Πρέβεζας, μετά από μήνες ψιθύρων και αντικρουόμενων πληροφοριών.


Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Ταμείου Ξεπουλήματος της Περιουσίας του Δημοσίου, υπάρχει η βούληση να γίνουν στο σημείο παραθεριστικές κατοικίες, έπειτα από συμφωνία με ιδιώτη. Για την αξιοποίησή της μάλιστα θα ακολουθηθεί διαδικασία διαγωνισμού ή ηλεκτρονικής δημοπρασίας, με τις γνωστές αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Αμμουδιά αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο, με μεγάλη ιστορική παράδοση και εξαιρετική περιβαλλοντική αξία. Η ευρύτερη περιοχή της Αμμουδιάς και γενικότερα το Δέλτα του Αχέροντα, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000, συνολικής έκτασης 4935 εκταρίων. Επίσης, οι εκβολές του Αχέροντα αποτελούν σημείο αναφοράς των υγρότοπων της Δυτικής Ελλάδας καθώς στις όχθες του συναντώνται πλήθος σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας, προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις.

Αυτή η περιοχή με τις ειδικές πρόνοιες που τη συνοδεύουν, δεν ανήκει στη κυβέρνηση και στους φίλους της· δεν έχει το δικαίωμα να την ιδιωτικοποιήσει! Η πανέμορφη και πολύτιμη περιοχή της Αμμουδιάς Πάργας δεν θα περάσει σε κανένα “επενδυτή”. Η τοπική κοινωνία μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το διασφαλίσουν, μέσω ενός κινήματος που θα μπλοκάρει τους σχεδιασμούς μιας καταρρέουσας κυβέρνησης. Να διώξουμε το ΤΑΙΠΕΔ από τις παραλίες και τις ζωές μας!

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, θα καταθέσει αύριο ερώτηση για το ζήτημα,  μια πρώτη κίνηση στην κατεύθυνση άμεσης οργάνωσης επιτόπιων παρεμβάσεων-δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της τοπικής κοινωνίας, για την ματαίωση των σχεδιασμών αυτών. Αυτό το κόσμημα της περιοχής μας πρέπει να μείνει στην κυριότητα του Δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος.



ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου