Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 19, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοίνωση για την δικαίωση της Πανωρέας Σοπικιώτη



Τις προηγούμενες μέρες εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου η οποία  έκρινε παράνομη την απόλυση του μέλους της διοίκησης  του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, Πανωρέας Σοπικιώτη, καθαρίστρια στο ΙΚΑ, και ότι η εταιρία SPYROTHERM οφείλει να καταβάλει τα δεδουλευμένα στην εργαζόμενη.


Η απόφαση αυτή έρχεται σαν συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων , και αντανακλά τα αποτελέσματα της πολύπλευρης  ,και με ταξικό προσανατολισμό ,δράσης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Η εργαζόμενη έχοντας την πολύπλευρη στήριξη του σωματείου κατάφερε να δικαιωθεί.

Ως ταξικό σωματείο είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους σε κάθε αγωνιστική τους δράση και διεκδίκηση. Παράλληλα τους καλούμε να μην τρέφουν αυταπάτες για τον ρόλο των αστικών δικαστηρίων. Τα οξυμένα εργατικά προβλήματα δεν λύνονται μέσω των δικαστηρίων ούτε καλύπτονται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Έχοντας σαν πρόσφατο παράδειγμα τις επιστρατεύσεις απεργών, την περίπτωση των απεργών χαλυβουργών οι οποίοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη. Σε μια περίοδο όπου προχωράει η απελευθέρωση των απολύσεων και οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης για να μπει η συνδικαλιστική δράση στο γύψο. Η λύση για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωσή τους και η αγωνιστική τους δράση πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς. Οργάνωση στα ταξικά σωματεία σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία. Να ασκείται πίεση προς αυτήν, να σπάσει ο φόβος των εργαζομένων και να ανοίξει προοπτική για κλιμάκωση των αγώνων και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η εταιρία SPYROTHERM συνέχισε στην ίδια ρότα, αφήνοντας απλήρωτη εργαζόμενη καθαρίστρια για 4 μήνες. Προχώρησε σε εκβιασμούς και απειλές εναντίον της ούτως ώστε να μη διεκδικήσει ότι δικαιούται. Η εργαζόμενη έχοντας την στήριξη του σωματείου προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας σαν μία πρώτη κίνηση διεκδίκησης.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικότητας που προωθεί η συγκυβέρνηση υλοποιώντας στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν το καπιταλιστικό κέρδος και οι ευνοϊκές συνθήκες εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, να συσπειρωθούν στο σωματείο, να δώσουμε από κοινού μάχες, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια των εργοδοτών, να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

                                             ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου