Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Αυγούστου 31, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΠΑΜΕ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ"


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 9,00 Π.Μ


Η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα δυναμώνει με οδυνηρές συνέπειες για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Οι δραματικές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, που συνεχίζονται με το νέο μισθολόγιο και τη γενίκευση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας συρρικνώνουν παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων και θα επιφέρουν συνολική επιδείνωση των όρων εργασίας.

Η ανεξέλεγκτη ανεργία που θα τροφοδοτηθεί και με την λεγόμενη αξιολόγηση διαθεσιμότητα, τις απολύσεις στο δημόσιο.

Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, έχουν οδηγήσει σε επέκταση των συντάξεων πείνας.

Η κλιμακούμενη φοροεπιδρομή που χτυπάει βίαια την εργατική τάξη, την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους έχουν διαμορφώσει ανυπόφορη κατάσταση για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επιβολή νέων αβάστακτων φόρων στην ακίνητη περιουσία συνιστούν ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα. Τα μέτρα αυτά προστίθενται στα χαράτσια που έχουν ήδη επιβληθεί με την λεγόμενη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, το φόρο επιτηδεύματος, ενώ νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη θα επιβληθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα ετοιμάζονται νέες μειώσεις στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζοντας τις αλλεπάλληλες μειώσεις που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και η επέκταση των δόσεων στην καταβολή του έχουν μοναδικό σκοπό να "χρυσώσουν το χάπι" της επιβολής ενός άδικου και δυσβάσταχτου φόρου που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά. Αντίστοιχα, οι λεγόμενες φοροελαφρύνσεις, που επιδιώκει η κυβέρνηση, αφορούν κυρίως την παραπέρα φορολογική ελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ στοχεύουν να αποσπάσουν την ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχιστεί με νέα μέτρα σε βάρος

του εισοδήματος, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου
Το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι τα λάθη που υπάρχουν.

Το πρόβλημα είναι συνολικό και γι’ αυτούς που δεν θα γίνουν διορθώσεις, για την απλή λαϊκή οικογένεια που σήμερα καλείται να πληρώσει ένα ποσό για ένα σπίτι που ενδεχομένως δεν το έχει αποπληρώσει στην τράπεζα, με τα δάνεια που έχει πάρει, ένα μέτρο που θεσπίστηκε ως δήθεν έκτακτο και πλέον έχει μονιμοποιηθεί. Αυτή είναι η ουσία. Ο ΕΝΦΙΑ όπως και ο προηγούμενος ΕΕΤΗΔΕ δεν είναι απλά ένα εισπρακτικό, δημοσιονομικό μέτρο. Είναι ένα μέτρο που στοχεύει στη συγκέντρωση της γης, που στοχεύει στη συγκέντρωση των περιουσιών σε λίγα χέρια. Άρα εδώ πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ με όποια άλλη ονομασία πάρει το επόμενο διάστημα.

Όλη αυτή η συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις που δήθεν θα διεκδικήσει η κυβέρνηση από την τρόικα, έχει στοιχεία αποπροσανατολισμού και απάτης. Αυτές οι φοροελαφρύνσεις που έχουν ανακοινωθεί δεν κάνουν ούτε για ασπιρίνη, στη φοροκαταιγίδα την οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός μας. Από την άλλη μεριά υπάρχει μια συνολικότερη προσέγγιση της κυβέρνησης και εν πολλοίς και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η φορολογική πολιτική ως εργαλείο ανάπτυξης. Η ανάπτυξη στην οικονομία που ζούμε σήμερα, την οικονομία του κεφαλαίου, δεν είναι κάτι ουδέτερο. Έχει συγκεκριμένες σταθερές - νομοτέλειες.

Σημαίνει ανταγωνιστικότητα, σημαίνει κίνητρα για επενδύσεις, κλπ. Για να υπάρχει λοιπόν ανάπτυξη, σημαίνει ότι θα υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο, σημαίνει ότι θα υπάρχει συνέχιση όλης αυτής της φοροεπιδρομής που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Άρα δεν είναι μόνο το θέμα να μπουν στο στόχαστρο και πρέπει να μπουν, οι άδικοι φόροι αλλά και μια οικονομία που θα συνεχίζει να ματώνει την πλειοψηφία του λαού μας.

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να δώσει τη δική του απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή του και τα δικαιώματά του. Να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που η μόνη τους έγνοια είναι, με το ένα ή άλλο μοντέλο ανάπτυξης, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου, στην πορεία «ανάκαμψης» της οικονομίας, με κατακρεουργημένα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Παλεύουμε για την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει της στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 9,00 Π.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου