Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2014

Αγώνα δρόμου κάνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στο Νομό Πρέβεζας



Αγώνα δρόμου κάνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στο Νομό Πρέβεζας καθημερινά  προκειμένου να φέρουν εις πέρας τα αυξημένα περιστατικά της καλοκαιρινής περιόδου ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη της περιοχής μας.

Το ΕΚΑΒ εδώ και μερικούς μήνες δεν λειτουργεί αποκλειστικά για τις διακομιδές ασθενών επειγόντων περιστατικών, αλλά μετά την κατάργηση των οδηγών ασθενοφόρων του Νοσοκομείου, καλύπτουν και τις ενδονοσοκομιακές διακομιδές, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο τους, δηλαδή την άμεση επέμβαση.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, υπάρχουν προβλήματα στη συντήρηση των ασθενοφόρων και ανάγκη από νέα οχήματα και περισσότερα από αυτά που διαθέτουν τα ΕΚΑΒ του Νομού.

Όπως επισημάνθηκε από ανθρώπους του Κλάδου στην Τ.Φ. «Ήδη έχουμε αντικαταστήσει τα λάστιχα των οχημάτων αλλά χρειαζόμαστε και νέα οχήματα. Προσπαθούμε τα πράγματα να μπουν σε μία σειρά. Η ακτογραμμή είναι μεγάλη, ο πληθυσμός το καλοκαίρι στην περιοχή μας τετραπλασιάζεται οπότε έχουμε ανάγκη από επιπλέον προσωπικό. Η προσωρινή λύση που βρέθηκε είναι οι υπάλληλοι  που έχουν άδεια από άλλον τομέα του ΕΚΑΒ , μπορούν να μην τη χρησιμοποιήσουν και εφόσον το επιθυμούν να εργαστούν κανονικά στο ΕΚΑΒ Πρέβεζας ή όπου υπάρχει ανάγκη. Κάτι παρόμοιο που γίνεται και σε άλλες πόλεις της Χώρας.».

Όσον αφορά τους οδηγούς των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου οι οποίοι καταργήθηκαν και απορροφήθηκαν από το ΕΚΑΒ έχουν ήδη προχωρήσει σε ειδική εκπαίδευση και τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουν ειδικά μαθήματα ΙΕΚ στα Ιωάννινα  για δύο εξάμηνα και θα πιστοποιηθούν στη συνέχεια από το αρμόδιο Υπουργείο. 

«Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει μία συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, δηλαδή δεν έχουμε γιατρούς και αναγκαζόμαστε για ένα περιστατικό που χρειάζεται για παράδειγμα ορθοπεδικό που δεν βρίσκεται σε άμμεσο κίνδυνο και του έχουν παρασχεθεί η πρώτες βοήθειες, να το μεταφέρουμε από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας στα Ιωάννινα ή στην Άρτα. Οπότε σπαταλάμε χρόνο στις ενδονοσοκομιακές διακομιδές για ένα απλό περιστατικό  και μπορεί να εκκρεμεί ένα επείγον περιστατικό. 

Εμείς βέβαια προσπαθούμε να δίνουμε προτεραιότητα στα επείγοντα» αναφέρουν υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και σημειώνουν πως πρέπει να καλύψουν μία μεγάλη ακτογραμμή η οποία ξεκινά από Βόνιτσα, Πάλαιρο μέχρι την Πάργα και Καναλλάκι. 

Μονάδες ΕΚΑΒ υπάρχουν στην Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Φιλιππιάδα, στην Άρτα, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα.

Τονίζουν πως  είναι αναγκαίο το επιπλέον προσωπικό θυμίζοντας ότι πρόσφατα προκηρύχθηκαν 200 θέσεις για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ πανελλαδικά εκ των οποίων ζητήθηκε να προσληφθούν άτομα και στην Πρέβεζα και στη Λευκάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τελική κατάταξη αλλά υπάρχει η προσδοκία ότι θα ενισχυθεί και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ προσπαθούν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν και τις αυξημένες απαιτήσεις στο Νομό μας ειδικά το καλοκαίρι, να φέρουν εις πέρας τη δική τους αποστολή και μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται επάξια. Το Υπουργείο από τη δική του πλευρά θα πρέπει να δώσει τη μείζονα σημασία για ανθρώπους που ναι μεν δεν είναι γιατροί, αλλά το έργο που επιτελούν είναι σωτήριο.

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου