Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2024

Μεγάλα έργα κατασκευάζονται σε όλη την Ελλάδα και στην Ήπειρο (Πρέβεζα) μείναμε στις μελέτες....


Ξεπέρασε και το τελευταίο εμπόδιο ο διαγωνισμός για το μεγάλο οδικό έργο της Μεσσηνίας που αφορά το οδικό έργο για την παράκαμψη Γιάλοβας. Όπως έγινε γνωστό η προσφυγή που είχε γίνει στο ΣτΕ για τις απαλλοτριώσεις απερρίφθη και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την συμβασιοποίηση. 

Το έργο έχει αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ποσό 40,5 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τον ΦΠΑ.

Το έργο προ καιρού έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του υπουργείου ενώ από τον Μάρτιο του 2023 χαρακτηρίστηκε ως “εθνικού επιπέδου”. Παράλληλα με άλλη απόφαση κηρύχθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του υπόψη έργου.

Η αξία του έργου

Η υλοποίηση του έργου αποσκοπεί στην αναβάθμιση του εν λόγω τμήματος του άξονα Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Πύλος μέσω βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και του πλάτους της οδού, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες και συνεισφέροντας στη μείωση των ατυχημάτων στην οδό.

Δεδομένης της ιδιαίτερα αυξημένης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, η αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής που επιτυγχάνεται μέσω της κατασκευής της Παράκαμψης Γιάλοβας, καθίσταται αναγκαία τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και των διαρκώς αυξανόμενων επισκεπτών, συμβάλλοντας παράλληλα στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Επιπλέον τα τελευταία χρόνια η περιοχή στην οποία χωροθετείται το έργο, παρουσιάζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες  και τουριστικές επιχειρήσεις καθιστώντας τη Μεσσηνία ως έναν αειφόρο τουριστικό προορισμό, όπως σημειώνει το ypodomes.com

Στον αντίποδα, στα της Ηπείρου και όσον αφορά το οδικό δίκτυο του Ν.Πρέβεζας όπου οι διαπιστώσεις για την αναγκαιότητα αναβάθμισης των αξόνων περισσεύουν...έχουν μείνει στις μελέτες....

Οι κυκλικοί κόμβοι της Περιφέρειας αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις, όμως το παραλιακό εθνικό δίκτυο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας απαιτεί αναβάθμιση στο σύνολο του. 

Από την άλλη, η σύνδεση με την Ιόνια Οδό μελετάται και μοναδική αχτίδα φωτός το κομμάτι Φιλιππιάδα - Στεφάνη...

Προφανώς, για το αρμόδιο Υπουργείο ο Νομός Πρέβεζας δεν αποτελεί προτεραιότητα και δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του, όχι τουλάχιστον στα άμεσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου