Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Νίκος Γεωργάκος για το Κάστρο του Παντοκράτορα, το Μουσικό Σχολείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.



Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη που μεταδίδεται καθημερινά από τις 8:30 -10:00 μίλησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος. 

Αρχικά, ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε στην εκλογή του στο προεδρείο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, φορέας διαχείρισης απορριμμάτων και είπε πως οτιδήποτε και αν συμβαίνει στον φορέα αυτό έχει αντίκτυπο στην τσέπη του κάθε δημότη στον κάθε δήμο ξεχωριστά, ενώ τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή ως προς την διαχείριση. 

Για τον ΣΜΑ της Πρέβεζας ο Νίκος Γεωργάκος είπε πως έχει τεθεί σε λειτουργία, όπως δουλεύουν όλοι οι ΣΜΑ της Ηπείρου με μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική. 

O Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε και στο κομμάτι της ανακύκλωσης και όπως είπε μέσω των μπλε κάδων το 2023 συγκεντρώσαμε 52 τόνους ρούχων. 

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ο κος Γεωργάκος είπε πως στο εθνικό στάδιο "Αθανασία Τσουμελέκα" ολοκληρώθηκε ένας κύκλος εργασιών και από την Τετάρτη θα ανοίξει το Δημοτικό Κολυμβητήριο ενώ στόχος - μέσω παρεμβάσεων - όπως ανέφερε είναι η λειτουργία του κολυμβητηρίου όλο το χρόνο. Θα γίνει προσπάθεια να μην κλείσει ούτε ένα μήνα επισήμανε. 

Ακολούθως τέθηκαν τα ζητήματα για το Κάστρο του Παντοκράτορα και του Μουσικού Σχολείου όπου και για τα δύο ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε πως είχαν δοθεί υποσχέσεις ότι θα ενταχθούν στο "Αντώνης Τρίτσης" αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Αυτό που σε πρώτη φάση προσπαθούμε και μέσω του Βουλευτή Πρέβεζας, Σπύρου Κυριάκη είναι να επανεκκινήσουμε διότι μέσα στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης έρχονται κάποια χρήματα -20 εκ ευρώ- για την ανάδειξη των κάστρων αυτά μπορεί να φτάσουν από 3-5 εκατομμύρια ευρώ. 

Για το Κάστρο του Παντοκράτορα είπε πως γίνεται μια προσπάθεια μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού η  μελέτη στατικής επάρκειας  γίνει ως κατεπείγον .

Όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο όμως περιμένουμε διότι και το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" δεν έχει κλείσει ακόμη. 

Επίσης ο κος Γεωργάκος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται έτσι ώστε να ζωντανέψει και πάλι η "Όπερα του νερού και του ονείρου" του κου Σπαρτιώτη. 

Τέλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση των σκαφών η οποία φέτος ήδη είναι ιδιαίτερα αυξημένη, στο έργο των Ιαματικών Λουτρών, σε θέματα αγροτικής οδοποιίας κ.α.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ηχητικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου