Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2014

Δείτε σε ποια φάση βρίσκονται τα έργα σε Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Λευκάδα


Προχωρούν με καλούς ρυθμούς τα 181 έργα προτεραιότητας, τα πασίγνωστα έργα που παρουσιάζονται ως οι κολώνες των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013.  Πρόκειται για μία λίστα έργων που ακολουθούνται από ένα χρώμα που καταδικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Με μπλέ χρώμα είναι τα ολοκληρωμένα έργα, πράσινο χρώμα απεικονίζονται τα έργα που είναι σε ομαλή πορεία υλοποίησης, με κίτρινο είναι τα έργα που χρίζουν επιτάχυνσης, με κόκκινο τα έργα σε κίνδυνο ενώ με γκρι είναι τα έργα που τελικά δεν τα κατάφεραν και ακυρώθηκαν.

Σε μία αναλυτική ματιά είδαμε πως σε γενικά πλαίσια υπάρχει μία σχετικά καλή κατάσταση και τα περισσότερα έργα βρίσκονται "εντός των ορίων". Ας δούμε όμως τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία που παρουσιάζει αυτή η λίστα που βρίσκεται στο anaptyxi.gov.gr.

Ολοκληρωμένα είναι κάποια οδικά έργα τοπικής σημασίας όπως η Περιμετρική Οδός Βαθέος Σάμου,  Βελτίωση του κόμβου Ανατολής στην Εγνατία, το οδικό τμήμα Καρτέρι-Πάργα. Στα λιμενικά έργα ολοκληρώθηκαν τα έργα στους λιμένες Πειραιάς, Λαυρίου, Κύμης κ.α. Στα Σιδηροδρομικά ολοκληρωμένο έργο είναι η αποπεράτωση της ηλεκτροκίνησης ΣΚΑ-Κιάτο και ΣΚΑ-3 Γέφυρες.

Στα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης ολοκληρώθηκαν έργα στον Πηνείο, στην Κοζάνη, στην Πρέβεζα. Ολοκληρωμένη είναι η ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Στα κτιριακά έχουμε αρκετά ολοκληρωμένα έργα σε σχολεία στην Κοζάνη, στην Καλλικράτεια, στη Σαντορίνη, στην Κω, τη Χίο κ.α. Στα Νοσοκομειακά ολοκληρώθηκαν έργα σε Αγρίνιο, Ρόδο.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
Σύμφωνα με τη λίστα, καλά πάνε τα έργα στους 5 αυτοκινητόδρομους, το Θίσβη-Καναβάρι, το Σέρρες-Αμφίπολη, οι κάθετοι της Εγνατίας Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή, Φλώρινα-Νίκη, το Γύθειο-Αρεόπολη, το Πατρίδα-Νάουσα κ.α

Στα έργα σταθερής τροχιάς καλά πάνε τα έργα επέκτασης του Μετρό και Τραμ προς Πειραιά αλλά και τα σιδηροδρομικά έργα στο Θριάσιο. Στα λιμενικά σε σταθερή πορεία έιναι τα έργα σε Πάτρα, Γύθειο.

Καλή πορεία έχουν τα έργα για τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς, τα αντιπλυμμηρικά στο χείμαρρο Ξηριά. Σε ύδρευση-αποχέτευση καλά πανε τα έργα σε Ναύπλιο, Ζάκυνθο κ.α.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Εδώ κατεβαίνουμε κατηγορία και πάμε σε έργα που έχουν αρρυθμίες. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι τα έργα στο Νέο Μουσείο Βεργίνας, η διαπλάτυνση του Διαύλου Λευκάδας, οι ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις αποβλήτων της Αττικής.

Στα σιδηροδρομικά έργα έχουμε τα έργα τα έργα στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ρίο, Τιθορέα-Δομοκός. Στα έργα αεροδρομίων την αναβάθμιση του Μακεδονία, στα λιμενικά τα έργα στη Σύμη. Στα μέσα σταθερής τροχιάς το έργο της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στα οδικά έργα είναι το έργο στο Άκτιο-Αμβρακία, το Αρδάνιο-Ορμένιο, το Αγία Βαρβάρα-Άγιοι Δέκα, η παράκαμψη Αεροδρομίου Κέρκυρας, η αναβάθμιση της ΕΟ Ρόδος-Λίνδος. Σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζει και το έργο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
Εδώ τα πράγματα είναι όντως δύσκολα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μην καταρεύσουν. Τα σημαντικότερα έργα σε αυτή τη λίστα είναι : το Κτηματολόγιο, το Ληξιαρχείο, τα έργα στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας και Μυτιλήνης, τα σιδηροδρομικά έργα στο τμήμα Πολυκαστρο-Ειδομένη και Πειραιάς-3 Γέφυρες, η επαναδημιουργία της Λίμνης Κάρλας και το Αστρονομικό Πάρκο στον Όρλιακα.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ
Ελάχιστα και συγκεκριμένα είναι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΔΕΣΜΗΕ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου