Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5΄ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ - ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…



Επί τάπητος το θέμα του έργου ανάπλασης της Κυανής Ακτής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου.


Προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς Δήμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιδημάρχου Έργων Στέλλας Βαρτελάτου η οποία ενημέρωσε εκπροσώπους Φορέων και Οργανώσεων για το ιστορικό του έργου της ανάπλασης όπως και για τις τροποποιήσεις που πρόκειται να γίνουν ώστε να υπάρξει συμφωνία απόψεων μεταξύ πολιτών και ΕΟΤ.

Στη συζήτηση – ενημέρωση αναφέρθηκε ότι το ποσοστό που προβλέπει ο ΕΟΤ για τις παρεμβάσεις είναι της τάξης του 30% ενώ η τελική εισήγηση για τις «τροποποιήσεις» στο έργο της ανάπλασης της Κυανής Ακτής θα κατατεθεί την Δευτέρα, δηλαδή μία μόλις μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού την Τρίτη είναι αργία λόγω της Εθνικής Επετείου.

Παρά ταύτα, πληροφορίες αναφέρουν πως η χθεσινή ενημέρωση ως προς την πρόταση που θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορά την μεταφορά του ποδηλατόδρομου από το δάσος στην άσφαλτο, η κατασκευή των αποδυτηρίων από ξύλο και όχι από μπετό, αλλά και η αριθμητική μείωση των διαδρομών από βότσαλο μέσα στο άλσος της Κυανής Ακτής ενώ τονίστηκε πως δεν θα κοπεί ούτε ένα δέντρο αλλά δεν θα φυτευτούν νέα φοινικόδεντρα.

Η χθεσινή ενημέρωση – συζήτηση, προκάλεσε αρνητικά σχόλια όσον αφορά τον χρόνο που κατατίθεται η εισήγηση, καθώς υποστηρίζεται πως θα ‘πρεπε να γίνει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μία μέρα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να εξετάσουν με ακρίβεια και προσοχή τα αναφερθέντα στην εισήγηση.

Από την πλευρά της Συνέλευσης Πολιτών υποστηρίζεται πως η χθεσινή συζήτηση δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό από τα ήδη γνωστά. Υποστηρίζουν ότι ο Δήμος Πρέβεζας, λίγες μέρες πριν την κατάθεση της πρότασής του, συνεχίζει να δείχνει απροετοίμαστος για το θέμα χωρίς να παρουσιάζει τίποτα χειροπιαστό, παρά μόνο γενικότητες, όπως για παράδειγμα ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν όλες οι τροποποιήσεις στο επιτρεπτό 30% που προβλέπει ο ΕΟΤ.

Σημειώνουν δε, πως θα ‘πρεπε εδώ και μήνες, έχει συγκροτηθεί από το Δήμο μία Ειδική Επιτροπή που θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα του έργου ανάπλασης της Κυανής Ακτής ώστε να μελετήσει σε βάθος όλα τα ζητήματα με μεγάλη προσοχή και να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτελέσουν μία ουσιαστική πρόταση για την ολοκλήρωση του έργου.

Αξίζει να πούμε πως μέχρι σήμερα, η απάντηση του Δήμου στις αντιδράσεις των πολιτών για τον τρόπο που γίνεται η ανάπλαση της Κυανής Ακτής ήταν πως οι πολίτες «δεν έχουν πρόταση».

Από ότι φαίνεται όμως, λίγες μέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο Δήμος δεν έχει ακόμη κάτι ουσιαστικό να επιδείξει ώστε να φανεί έστω ένα «φως» για το τι μέλει γενέσθαι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την πόλη.

Εν αναμονή λοιπόν της εισήγησης που θα κατατεθεί τη Δευτέρα ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν ουσιαστικά και να προβάλλουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους μέχρι την Τετάρτη που είναι και η ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά το Δήμου να λάβει αποφάσεις, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν με καταληκτικό μήνα τον Δεκέμβριο.


Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου