Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κώστας Μπάρκας: Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου ;"


Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής  Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε στις 20 Οκτωβρίου 2014  Επίκαιρη Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα «Ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα», με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Τσουμάνης.


Στην Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου για τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της υγείας, η οποία έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση των δημόσιων παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην περιοχή μας και στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. Απευθυνόμενος στους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τους ρώτησε αν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ένταξη του έργου της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα σε κάποιο εθνικό ή κοινοτικό Πρόγραμμα. Επίσης, τους ρώτησε για το πότε σκοπεύουν να εκδοθούν οι Αποφάσεις Ένταξης. Τέλος, τους απηύθυνε το ερώτημα για το ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης του νέου έργου, δεδομένου ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διαθέτει περιορισμένους πόρους και λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία ένταξης κατασκευής νέων Νοσοκομείων στο Σ.Ε.Σ. 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).

Για την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, ο τομέας της υγείας αποτελεί προτεραιότητά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την υλοποίηση ενός αναβαθμισμένου, δωρεάν και καθολικού συστήματος υγείας, όπου όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, θρησκείας, ιδεολογίας, τόπου κατοικίας, εργασιακής θέσης ή κοινωνικοοικονομικής τάξης.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου