Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 26, 2014

"ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ"


Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ καλεί σε συναγερμό και σε ασυμβίβαστο αγώνα, να γίνει  πράξη η εργατική αλληλεγγύη μπροστά στο  αποφασιστικό βήμα, σε αυτόν τον αγώνα, που αποφάσισαν, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και η προσωρινή διοίκηση του υπό ίδρυση Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΚΤΙΟΥ, στην πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014 στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου.


Στον αγώνα αυτό, έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι που οι στρατιές τους πυκνώνουν κάθε μέρα ακόμη περισσότερο, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών, οι συνταξιούχοι που δοκιμάζονται, οι γυναίκες που σηκώνουν στην πλάτη τους τα βάρη ενός νοικοκυριού που γίνεται όλο και φτωχότερο.

Προαποφασισμένα  μέτρα  που απορρέουν από την στρατηγική  της ΕΕ  και του κεφαλαίου, υλοποιούν σήμερα οι επιχειρηματίες ,την κατάργηση ΣΣΕ , την ανασφάλεια, την απλήρωτη εργασία.

Επικίνδυνες αυταπάτες αποδείχτηκαν οι θεωρίες που καλλιεργούνται «Οτι τα επιχειρηματικά κέρδη είναι εξασφάλιση της δουλειάς, αν δε διαμαρτυρηθείς, θα σωθείς.

Το μαρτυρούν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που πλήρωσαν αυτά τα κέρδη με την ανεργία. Κέρδη και σφαγή των εργαζομένων συμβαδίζουν. Κέρδη και λαϊκή ευημερία δε συμβαδίζουν.

Επιμένουμε,  να λέμε ανοιχτά και ξάστερα στους εργάτες ότι η λογική του «μικρότερου κακού», προετοιμάζει το χειρότερο.

Ξέρουμε ότι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει, ο δρόμος της ταξικής σύγκρουσης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως για εμάς τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, είναι μονόδρομος. Είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της υφαρπαγής του πλούτου που εμείς παράγουμε.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους άνεργους τους νέους, τις γυναίκες, τους συμμάχους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες,  τους απόμαχους της δουλειάς να ξεσηκωθούμε ενάντια στη βαρβαρότητα. 

Να μην επιτρέψουμε κανείς να δουλεύει χωρίς σύμβαση, να αποτρέψουμε τις ατομικές συμβάσεις να αποκατασταθούν οι μισθοί μας, να υπερασπιστούμε με σθένος τις συμβάσεις που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της προστασίας των εργατών από την επιθετικότητα του κεφαλαίου. Πεισμένοι για το δίκιο μας αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους, θα νικήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου