Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη για τη ΒΙΠΕ - Σημαντικά Προβλήματα Ζητούν Λύση



ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ


Σύσκεψη για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα της ΒΙΠΕ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα συμμετεχόντων του Αντιπεριφερειάρχη Στρ. Ιωάννου, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Παύλου Σαραμπασίνα, του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Νίτσα, του Επικεφαλής λειτουργίας ΒΙΠΕ Βορείου Ελλάδος Μάνου Τσουρδαλάκη, του υπεύθυνου ΒΙΠΕ Ιωαννίνων Χρήστου Μητσέλου, του παροχου ΒΙΠΕ Δημ. Γεωργίου, του Προέδρου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Θωμά Μποντίνα, του εγκατεστημένου στη ΒΙΠΕ Ιωάννη Καλόγηρου, του Προέδρου Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γ. Γιαμά και τεχνικών παραγόντων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της ΒΙΠΕ η οποία θεωρείται κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Πρέβεζα. Η ΒΙΠΕ έχει σημαντικά προβλήματα υποδομής αλλά και ζητήματα που αφορούν τους επιχειρηματίες.

«Τραγική» χαρακτηρίστηκε η σύνδεση της ΒΙΠΕ με το Εθνικό Δίκτυο και αποτελεί ευχής έργο όπως ειπώθηκε που μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν θύματα.  Οι Φορείς αναφέρθηκαν εκτενώς για άλλη μία φορά στο μείζον πρόβλημα των Ρομά αλλά και στα σημαντικά προβλήματα καθαριότητας – συντήρησης  και ηλεκτροφωτισμού.

Όπως είπαν, τα συγκεκριμένα προβλήματα σε ΒΙΠΕ γειτονικών Νομών έχουν λυθεί εδώ και χρόνια σε αντίθεση με την Πρέβεζα.

Στη σύσκεψη έγινε φανερό πως οι ευθύνες βαρύνουν κατά ένα μέρος τις Αρχές αλλά σε μεγάλο βαθμό τους ίδιους τους επιχειρηματίες που είναι εγκατεστημένοι στη ΒΙΠΕ.

Για παράδειγμα στο ζήτημα της καθαριότητας οι επιχειρήσεις δεν τηρούν τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές προϋποθέσεις διότι το κόστος για τις ίδιες είναι αρκετά υψηλό με αποτέλεσμα πολλές φορές η εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι της ΒΙΠΕ  αλλά και ο περιβάλλον χώρος των εγκαταστάσεων να είναι αποκρουστική αλλά και να αποτελεί εστία μόλυνσης ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το θέμα στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα ως προς την άμεση επίλυσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας είναι η αποχέτευση όμβριων και η αποχέτευση ακαθάρτων μαζί με τα υπόλοιπα έργα υποδομής, καθώς ελλοχεύουν και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που δεν θα βαρύνουν μόνο τους εγκατεστημένους στη ΒΙΠΕ αλλά και ολόκληρη την πόλη.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη μεριμνήσει για την μετεγκατάσταση των Ρομά που έχουν ‘καταλάβει’ την ΒΙΠΕ εδώ και χρόνια αν και έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει η διάθεση εκ μέρους των Αρχών αλλά και των Εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ να δοθούν λύσεις, δυστυχώς όμως υπάρχουν αγκάθια διαδικαστικά αλλά και οικονομικά που εμποδίζουν τις διαδικασίες να προχωρήσουν.

Συμπερασματικά, δόθηκε μία δίμηνη «διορία» μέχρι τον Φεβρουάριο όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις και προτάσεις, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε η Π.Ε. να εξετάσει αν και κατά πόσο μπορούν να υλοποιηθούν ώστε να προχωρήσει το θέμα της αναβάθμισης της Βιομηχανικής Ζώνης.

Αξίζει να επισημάνουμε πως τα περισσότερα από τα προβλήματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη δεν είναι καινούρια αλλά χρονίζουν. Το ερώτημα παραμένει εάν τελικά από τον Φεβρουάριο και ύστερα,  θα σταματήσει η τακτική των συσκέψεων και θα δούμε έργα…

Άρης Τσελίκος
topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου