Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πρέβεζας


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πρέβεζας (που υλοποιούνται μέσα από τη ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π) οι οποίοι βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7-10 μήνες.


Η απλήρωτη εργασία είναι ακόμη ένας κρίκος στην πολιτική των κυβερνήσεων, και της Ε.Ε. που μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες κοινωνικές δομές και στους Δήμους, που προωθούν την αύξηση των τροφείων και της ανταποδοτικότητας, που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην επιχειρηματική δράση μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ. Είναι συνέχεια των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων, της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, των απολύσεων, της αύξησης της ανεργίας που υφίστανται οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Είναι συνέχεια της σχεδιασμένης επίθεσης στην Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία που έχει στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίησή τους.

Να σταματήσει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων από τη δημοτική αρχή. Να μην επιχειρηθεί καμία προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη και η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κράτος και την εξουσία του κεφαλαίου.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π. Με ανακοινώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή, με κάθε τρόπο. Να συμμετάσχουμε όλοι μαζικά στη συγκέντρωση και την κινητοποίηση την Τετάρτη 25 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στο δημαρχείο Πρέβεζας.

Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Να δοθεί άμεσα κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στις κοινωνικές δομές. Καμία επιχειρηματική δράση. Έξω οι ΚΟΙΝΣΕΠ και οι διάφορες ΜΚΟ. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην κλείσει καμία από τις κοινωνικές δομές, να μη γίνει καμιά απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη δικαιώματα.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ


10 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου