Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015

Κατακόρυφη η αύξηση της ανεργίας στην Πρέβεζα!!!



Tο υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ίσως από τα μεγαλύτερα που έχει καταγράφει μετά την μεταπολίτευση, αποτελεί αρνητικό πρόσχημα για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Όπως μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία, ραγδαία ήταν η αύξηση της ανεργίας στο Νομό μας από το 2001 μέχρι και το τέλος του 2013.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η ανεργία στην Πρέβεζα το 2001 κυμαίνονταν στο 8, 4 % το 2011 ανήλθε στο 12,7 % ενώ το 2013 «εκτινάχθηκε» στο 20, 1 % με τις προβλέψεις να μιλούν για ακόμη χειρότερα ποσοστά στην «λήξη» του 2014.

Ο διπλασιασμός του αριθμού των ανέργων πάντως και η "έκρηξη" που σημειώθηκε την τελευταία τριετία αποτυπώνει μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστο Δημόπουλο ποσοστό ανεργίας στην ...


περιοχή είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του 20,1% το οποίο δεν περιλαμβάνει τους εποχικά εργαζόμενους στα τουριστικά επαγγέλματα. Όπως τόνισε ο κ. Δημόπουλος σε μία περίοδο που η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πλήττει ιδιαίτερα τον νομό μας θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα Ο ίδιος ανέφερε ότι «Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις δυνάμεις της εργασίας κινούνται σε θετική κατεύθυνση. 

Σε επίπεδο προθέσεων οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ικανοποιούν ζητήματα τα οποία κατ’ επανάληψη έχει θέσει το Εργατικό κίνημα και έχει διεκδικήσει με κάθε μέσο και τρόπο. Η αποσαφήνιση όμως των ειδικών διατάξεων και του χρόνου υλοποίησής τους θα κρίνουν το εύρος και την αποτελεσματικότητά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου