Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Δικαστήριο αντιλήφθηκε το "παιχνίδι" σε βάρος των ανύποπτων υπαλλήλων της ΕΑΣ !


Εκδικάσθηκε για μία ακόμη φορά την Τετάρτη 18-2-2015 υπόθεση με κατηγορούμενο υπάλληλο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που είχε εκδώσει επιταγή για λογαριασμό της ΕΑΣ.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΑΣ είχε την «ευφυϊα» να μεταβιβάσει όλες τις ευθύνες για τις υπογραφές των επιταγών σε απλούς υπαλλήλους της ένωσης. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν ήταν όμως ποτέ μέλη της διοίκησης και δεν τους ρωτούσε κανένας εάν η ΕΑΣ πρέπει να μείνει ανοικτή ή να κλείσει και πότε. Οι υπάλληλοι αναλάμβαναν τις ευθύνες και η διοίκηση έκανε πολιτική. Η διοίκηση όταν αποφάσισε να σφραγίσει την ΕΑΣ πήρε απόφαση λέγοντας ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες. Καμία ποινική ευθύνη όμως ουσιαστικά δεν ανέλαβε.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν σε ποιόν έπεσε η ευθύνη όταν η ΕΑΣ πτώχευσε και οι δανειστές της έμειναν με τις ακάλυπτες επιταγές στο χέρι. Η διοίκηση λάμβανε πολιτικές αποφάσεις και το είχε γυρίσει στον «ανένδοτο», και οι υπάλληλοι από την μία έμειναν απλήρωτοι και από την άλλη πήγαν και κατηγορούμενοι για τις επιταγές της ΕΑΣ. Εκτός των άλλων έχασαν όλη την περιουσία τους αφού οι κάτοχοι των επιταγών τους πήραν μέχρι και τα σπίτια τους. Αυτή η ιστορία όμως δεν ακούστηκε για να ξέρουμε τι έχει συμβεί.

Μέχρι πρόσφατα οι καταδίκες έπεφταν βροχή. Τον τελευταίο καιρό όμως τα Δικαστήρια της Πρέβεζας, αντιλαμβανόμενα την αδικία που έπεσε στην πλάτη των ανύποπτων υπαλλήλων, υιοθέτησαν τη στάση να απαλλάσσουν τους υπαλλήλους – κατηγορούμενους, για τις επιταγές που σφραγίζονταν μετά την πτώχευση της ΕΑΣ, δεχόμενα ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν δόλο για την μη πληρωμή τους, αφού κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για τις επικείμενες αποφάσεις της διοίκησης να κλείσει η ΕΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου