Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 23, 2015

Δήλωση Δημάρχου Πάργας, Αντώνη Νάστα για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα


Ο Δήμαρχος Πάργας, κος Αντώνιος Νάστας, με αφορμή τη κατάθεση και τη συζήτηση στη Βουλή από την κυβέρνηση της Πράξης νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και τις προθεσμιακές τους καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο ταμειακός πανικός της Κυβέρνηση οδηγεί σε «ανήκεστο βλάβη»στην οικονομία και είναι το  αποτέλεσμα του πολιτικού της εγκλωβισμού στην εύκολη δημαγωγική ρητορεία της προηγούμενης περιόδου. Αντί για τη «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς, η Κυβέρνηση επιλέγει την διαπραγμάτευση με τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα  Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία της  χώρας. Αυτό όμως είναι μια λανθασμένη και επικίνδυνη  επιλογή.

Η Αυτοδιοίκηση, που τα τελευταία χρόνια συνεισέφερε στην  προσπάθεια της εθνικής ανασυγκρότησης με  περικοπές που προσεγγίζουν το 60%  των δημόσιων δαπανών της,  θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την έξοδο από την ύφεση, τον απεγκλωβισμό από τα μνημόνια και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε, και τώρα και κάθε φορά που η πατρίδα έχει ανάγκη, κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον υπάρχουν εγγυήσεις για λογαριασμό των δημοτών μας. Δεν πρόκειται  όμως να πράξουμε το «πατριωτικό μας καθήκον», με τον τρόπο που προβλέπει η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να καλύψουμε την ανεπάρκεια, τον ερασιτεχνισμό και την ανευθυνότητα των κυβερνητικών  στελεχών.»



Ο Δήμαρχος Πάργας

Αντώνιος Νάστας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου