Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοινώσεις από φορείς και σωματεία για την Εργατική Πρωτομαγιά


1η ΜΑΗ 2015 : Σταθμός ταξικής συσπείρωσης για αντεπίθεση και λαϊκή αντιπολίτευση
 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ,


Από το Σικάγο του 1886, η Πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που καταφέρνει και συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, ενάντια στην τρομοκρατία των καπιταλιστών και του κράτους τους. 129 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τιμάμε τους ήρωες και τους αγώνες της τάξης μας διατρανώνοντας πως η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, παραμένει επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ.  

Σήμερα ο κόσμος της εργασίας στενάζει. Χρέος, Ε.Ε., «θεσμοί» (τρόικα), νέα μέτρα-«μεταρρυθμίσεις», νέο πρόγραμμα συμφωνία-μνημόνιο κ.ο.κ.  Οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κινούνται εντός της φυλακής αυτού του πλαισίου, αφού ο πυρήνας της πολιτικής αυτής δεν αμφισβητείται.

Για να περάσουν οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», τα νέα μέτρα και προγράμματα, χτίζεται μεθοδικά η πολιτική της συναίνεσης, της ταξικής συνεργασίας. Καλλιεργείται η αναμονή και η απογοήτευση, η λογική ότι τώρα τίποτα άλλο δεν μπορεί να κάνει ο κόσμος από το να περιμένει το αποτέλεσμα των… διαπραγματεύσεων. Κι ας γνωρίζουμε όλοι το αποτέλεσμα! Νέοι «κοινωνικοί διάλογοι» στήθηκαν ήδη με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους και τους τραπεζίτες στο ίδιο τραπέζι με τη μνημονιακή ΓΣΕΕ και τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σήμερα, προβάλλει πιεστικά η ανάγκη για μια ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Για να διεκδικήσουμε όχι μόνο όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο τα απαραίτητα για να ζήσουμε, αλλά και τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει σάλπισμα συσπείρωσης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα νέα μνημόνια-συμφωνίες που ετοιμάζουν.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας και οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δημοσίου στη Πρέβεζα αλλά και πανελλαδικά θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση.  Την 1η Μάη  δίνουμε  μήνυμα μάχης, συμβάλλοντας σε μια μαζική, ανεξάρτητη και ταξική κινητοποίηση, που θα «ζεστάνει τις μηχανές» για τους νέους αγώνες στα κρίσιμα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας.

Δεν ταιριάζει στις δυνάμεις του αγώνα να γίνουν «δωρητές σώματος» στον κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό -παλιό και νέο -του «εταιρισμού», της «διαπραγμάτευσης» και των νέων «κοινωνικών διαλόγων». Είναι επίσης ατελέσφορη μια συσπείρωση γύρω από το κόμμα, όπως έχει μετατραπεί αυτή του ΠΑΜΕ. Στη νέα φάση, χρειαζόμαστε ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, με «παλιές» αλλά και νέες μορφές οργάνωσης και πάλης της κατακερματισμένης και χτυπημένης εργατικής τάξης και των ανέργων. Και αυτό το κρίσιμο ζητούμενο δεν χωράει στους σχεδιασμούς του συνδικαλισμού της υποταγής και συναίνεσης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των περισσότερων Ομοσπονδιών, στη λογική της αναμονής και της ανακωχής.

Μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που συνεχίζεται, δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια κατεβασμένα. Οφείλουμε να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να μην εναποθέτουμε ελπίδες σε αυτούς που υπόσχονται καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε φτιασιδώνεται - ανατρέπεται! Μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας, να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζικοποιούμε τα σωματεία και δουλεύουμε για τον αποτελεσματικό συντονισμό τους. Στηρίζουμε παντού διακλαδικές επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης.

Ας το πάρουμε χαμπάρι, κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει ούτε το ελάχιστο. Ποτέ δεν μας χάρισαν άλλωστε. Όλα κατακτιούνται με την πάλη μας, τη ρήξη αλλά και με τα νέα όργανα επιβολής της θέλησής μας τα οποία πρέπει να συγκροτήσουμε για να επιβάλλουμε ένα άλλο δρόμο.
   
Άλλος δρόμος υπάρχει με διαγραφή του χρέους–παύση πληρωμών, με αυτοτέλεια νομισματικής πολιτικής, εθνικοποίηση-κρατικοποίηση τραπεζών, έλεγχος κινήσεων κεφαλαίου, εθνικοποίηση-κρατικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων, δημοσιονομική πολιτική με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους ( 23 δις ευρώ οφέλη θα έφερνε μόνο για το 2015 η αθέτηση και διαγραφή του χρέους).

Η απαγόρευση εξόδου κεφαλαίων, η διασφάλιση των λαϊκών μικρο-καταθέσεων και η επίταξη των ‘’χοντρών’’ πορτοφολιών σε κατεύθυνση χρηματοδότησης από τις τράπεζες της  επαναλειτουργίας επιχειρήσεων και νέων επενδύσεων, θα ήταν το αναγκαίο αίμα για μια αναπτυξιακή δυναμική που θα δημιουργούσε νέες θέσεις παραγωγικής εργασίας και πλούτο.

Όλα αυτά βεβαίως,  σημαίνουν ότι ερχόμαστε σε ρήξη και φεύγουμε από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, είναι αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για ανεξάρτητη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική με κριτήριο την κοινωνική και οικονομική αναγέννηση των λαϊκών στρωμάτων. Θα αποτελέσει όπλο άμυνας και ανάσχεσης της εισαγωγής προϊόντων των πολυεθνικών και ανεργίας και ενίσχυσης των παραγωγικών δυνατοτήτων, της απασχόλησης και των εξαγωγών. Τα οφέλη θα είναι προσωρινά εάν δεν συνοδευτούν ταχύτατα με ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των συνολικών παραγωγικών δυνατοτήτων και του πλούτου της χώρας, με μοχλό ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, βάθρο τη δημόσια κοινωνική ιδιοκτησία, όπλο τον εργατικό έλεγχο και τελικά με αποφασιστικό παράγοντα  την ανάδειξη του κόσμου της εργασίας σε κέντρο των κοινωνικών εξελίξεων.

Το αποφασιστικό κριτήριο για την εισαγωγή σε αυτόν τον άλλο δρόμο είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή , η σύγκρουση με το κεφάλαιο . Ο άλλος δρόμος αυτός, μπορεί να διανοιχτεί μόνο με την ηγεμονία των εργατικών αναγκών στις λαϊκές διεκδικήσεις και  να φτάσει στη νίκη  μόνο με την εργατική τάξη στο τιμόνι της κοινωνίας και τελικά με όλο τον πλούτο και όλη την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων και των οργάνων τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από μια εργατική τάξη, πολιτικά οργανωμένη, που θα ‘’ταυτίζεται’’ με μια εφαρμοζόμενη εργατική πολιτική στην οποία θα βλέπει πραγματικά τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντά της.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δημοσίου στη Πρέβεζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015
Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργάτες, στους ανέργους, στους απόμαχους της δουλειάς, στις εργαζόμενες γυναίκες, στους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων που υπηρετεί και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην τάξη που είναι ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, στην πρωτοπόρα κοινωνική τάξη, που μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Η μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση το 1917 απέδειξε ότι η εργατική τάξη είναι η επαναστατική δύναμη του καιρού μας, «γκρεμιστής και πλαστουργός της νιας ζωής» και ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός αναγκαιότητα και επίκαιρος όσο ποτέ.

Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου της Πρωτομαγιάς του 1886, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του Μάη του '44, τους καπνεργάτες του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, τα εκατομμύρια των αλύγιστων της ταξικής πάλης, που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Ολους τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων και της αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς.

Σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που επιτεύχθηκε χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες του πρώτου σοσιαλιστικού εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ, των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των εργατικών κινημάτων. Τα μηνύματά της παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και εμπνέουν τον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννάει το φασισμό μαζί με την κρίση, τον πόλεμο και τον αντικομμουνισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, των αντιδραστικών καθεστώτων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και το θάνατο και έρχονται αντιμέτωποι με τους δουλεμπόρους, τα μέτρα καταστολής της ΕΕ, την αδιαφορία των κυβερνήσεων, το ρατσισμό που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή και άλλα αντιδραστικά κέντρα του συστήματος, για να διαιρούν την εργατική τάξη.

Η Πρωτομαγιά είναι για όλη την εργατική τάξη μέρα μνήμης, αλλά κυρίως μέρα ευθύνης για το πώς ο κάθε εργάτης και η κάθε εργάτρια θα πάρουν μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, βασικές προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ικανοποιηθούν οι επείγουσες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της ΕΕ, των καπιταλιστικών κερδών. Γι' αυτό διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια, νόμους που τώρα συζητά πώς θα τους ενισχύσει με νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις που θα προκύψουν από τις νέες συμφωνίες, τα νέα μνημόνια.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, το άγριο φοροκυνηγητό για το λαό, που βαφτίζεται «πατριωτικό» καθήκον ενώ παραμένουν οι προκλητικές φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο, η ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων που θα συμπαρασύρει πάλι τις συντάξεις προς τα κάτω, η ληστεία των αποθεματικών του ΟΑΕΔ, των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημόσιων φορέων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να πληρωθούν «στην ώρα τους» οι δόσεις στους θεσμούς, αποκαλύπτουν σε όφελος ποιας τάξης διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο, με τη συντριπτική πλειοψηφία να μην παίρνει ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Η επίθεση στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα συνεχίζεται αμείωτη. Η μεταρρύθμιση που λέει ότι προωθεί η κυβέρνηση για τον κατώτερο μισθό και τις Συλλογικές Συμβάσεις δεν θα οδηγήσει σε αύξηση του εργατικού εισοδήματος, αλλά σε μεγαλύτερες μειώσεις των κλαδικών μισθών. Η χιλιοειπωμένη επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ παραπέμπεται χρονικά όλο και πιο μακριά, δίνοντας το περιθώριο στη μεγαλοεργοδοσία να προσαρμόσει και να ρίξει το μέσο μισθό. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται αρκετά κάτω από τα 600 ευρώ, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να αυξάνονται ραγδαία. Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει να υπηρετείται η στρατηγική του κεφαλαίου για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Η αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα αποτελεί άγνωστη λέξης για την κυβέρνηση. Θεωρεί τις απώλειες «περασμένες - ξεχασμένες». Τον πλούτο, που στερήθηκαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια και κέρδισαν άκοπα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η κυβέρνηση τον χαρίζει. Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες ζητούν ακόμα μεγαλύτερα προνόμια, απαλλαγές από ασφαλιστικές εισφορές, κάθε είδους επιδότηση των κερδών τους.

Η «σκληρή» και «περήφανη» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης παραμένει η μεγαλύτερη διαφημιστική απάτη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται με στόχο την ανακούφιση των εργαζομένων, την απαλλαγή από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους στη ζωή της εργατικής τάξης, αλλά για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Μέσω ενός διαφορετικού μείγματος διαχείρισης της βαρβαρότητας, επιδιώκει να στηρίξει τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία τους. Στο έδαφος αυτό, εξελίσσεται και η αντιπαράθεση εντός της ΕΕ, η οποία όχι μόνο δεν αλλάζει, όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένει βαθιά αντεργατική, αντιλαϊκή, γιατί είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, της εξουσίας και οικονομίας του κεφαλαίου, της αναγνώρισης του χρέους και αποπληρωμής του «στο διηνεκές», δεν μπορεί να υπάρξει λύση υπέρ του λαού. Αντίθετα, θα ενισχύονται τα τρομοκρατικά διλήμματα και οι εκβιασμοί και ο λαός θα καλείται να επιλέγει ανάμεσα στη «Σκύλλα και τη Χάρυβδη». Οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντιπαράθεσης εντός της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων, εκφράζοντας αντιτιθέμενα μεγάλα συμφέροντα, είναι ψευδεπίγραφη «ρήξη». Υπηρετεί τους στόχους μερίδας του κεφαλαίου που θα ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη και ένα πιο υποτιμημένο νόμισμα. Γι' αυτό η εργατική τάξη, ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο δίλημμα, αν θα χρεοκοπήσει με ευρώ ή δραχμή, με εσωτερική ή και εξωτερική υποτίμηση ή όποιο άλλο σενάριο ακούγεται.

Η διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, των διάφορων μνημονιακών νόμων, τη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, που σημαίνει η εργατική τάξη με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με εργατικό έλεγχο, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία. Μ' αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να εξασφαλιστεί η αναγκαία, προς όφελος του λαού, αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες.

26/4/2015                          
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ..

Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρα­τικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμε­νους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.

Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύ­σεων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δώσουν πίσω όλα τα θεσμικά “εργαλεία δουλειάς” που είχαμε στα χέρια μας εργαζόμενοι και συνδικάτα, με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα.

Διεκδικούμε αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμα­χους της εργασίας. Διεκδικούμε τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του. Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ότι χάσαμε. Για έναν κόσμο δικαιό­τερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 1η Μάη.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας την Παρασκευή 1η ΜΑΗ στις 10.00π.μ.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Κάππα.


                                                                                                                               
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                 28/4/2015
                                                                            1η ΜΑΗ 2015
                                         ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ


1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
 ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ 10.00 πμ
         ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ 12.00 μμ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ 8μ.μ 
Αγώνας Ρήξη Ανατροπή – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες - Μετανάστες, πρόσφυγες- Νέοι και νέες - Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
  • Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!
  • Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με  τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!
Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Το ΠΑΜΕ ξανά όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία. Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν με τις «πατριωτικές» κορώνες και τις εθνικιστικές φιέστες. Όποτε οι εργάτες και ο φτωχός λαός ακούν τα αφεντικά και τους ανθρώπους τους να μιλούν για πατριωτισμό πρέπει να κουμπώνονται. Αυτοί που βρίσκονται στις λίστες των τραπεζών μιλούν για πατριωτισμό σε αυτούς που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας! Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.
Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν: καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
                                    
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!
Μπορούμε να γίνουμε ισχυροί, να αντεπιτεθούμε και να νικήσουμε. Αδύναμοι είμαστε όταν μένει ο καθένας μόνος του.
Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της αναζωογόνησης ενός πανίσχυρου κινήματος που θα στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την Ε.Ε., το κράτος και την εξουσία τους. Είναι ο δύσκολος αλλά ελπιδοφόρος αγώνας ανασύνταξης του κινήματος, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε κλάδο, ενίσχυσης και κυριαρχίας του ταξικού συνδικαλισμού απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό, παλιό και νέο, ισχυροποίησης του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα, του ΠΑΜΕ.
Αυτόν τον αγώνα δώσαμε ,και στην Πρέβεζα όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα απ’ τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος. Σε κάθε απεργιακή μάχη, σε κάθε χώρο δουλειάς, δίπλα σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα. Στο πλευρό των απολυμένων των διοδίων του Ακτίου. Για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην ΕΤΑΝΑΜ και στις προνοιακές δομές του Δήμου. Για να καταργηθούν τα δουλεμπορικά προγράμματα εργασίας (Κοινωφελής εργασία- ΤΟΠΣΑ κ.α.) και μαθητείας, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Για να μην υλοποιηθούν οι αντιδραστικές – αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο. Για δημόσιες και δωρεάν κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, υγεία πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση. Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στελέχωσή του μέσα από μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι αυτές της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Στο πλευρό των φτωχών αγροτών στα μπλόκα στο Λούρο και το Καναλλάκι, των σπουδαστών στις σχολές της ΑΕΝ, πρωτοπόροι στους αντιϊμπεριαλιστικούς-φιλειρηνικούς αγώνες της περιοχής μας με χαρακτηριστικές παρεμβάσεις στη ΝΑΤΟϊκή Βάση του Ακτίου. Για να απομονωθεί το φασιστικό – ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε μαζικά και μαχητικά την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΦΟΡΟΣ  10.00 πμ  
ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ  ΣΤΙΣ 12.00μμ

1η Μάη 2015 : Να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, στους οποίους οφείλεται το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της – όλων αυτών που τόσα χρόνια αφαιρούνται και κατεδαφίζονται. Η Πρωτομαγιά του 2015 μπορεί και πρέπει να σαλπίσει το σύνθημα: Όχι άλλη απελπισία, ούτε άλλη αναμονή! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες τους στα χέρια τους!
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι εξελίξεις αποδεικνύουν  ότι:
  • Οι λεγόμενοι «θεσμοί» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν είναι παρά στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι, που από την μια δολοφονούν με τις μνημονιακές επιλογές και τον οικονομικό στραγγαλισμό, και από την άλλη πνίγουν μαζικά στα νερά της Μεσογείου, τους πρόσφυγες που πασχίζουν να επιβιώσουν από τις πολεμικές καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν. - Ο δρόμος των «διαπραγματεύσεων» μέσα στο πλαίσιο  της ευρωζώνης και της ΕΕ, που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ οδηγεί σε διαρκείς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, σε αποδοχή του μνημονιακού πλαισίου.
Μέσα στο  διάστημα αυτό  η κυβέρνηση:
  • Αποδέχτηκε το δυσβάσταχτο, τοκογλυφικό χρέος τω 320 δις ευρώ και πληρώνει δόσεις δισεκατομμυρίων, (ενώ μίλαγε για την διαγραφή «του μεγαλυτέρου μέρους του»).
  • Αποδέχτηκε τους βασικούς στόχους των δανειστών για πολύ μεγάλα πλεονάσματα για το χρέος (πράγμα που απέρριπτε κατηγορηματικά). - Παραπέμπει την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ σε βάθος διετίας, και σε συμφωνία με τον ΣΕΒ και τους δανειστές, ενώ μένει άθικτο όλο το οπλοστάσιο της ελαστικής εργασίας.
  • Αρνήθηκε να εθνικοποιήσει  τις τράπεζες (ενώ μίλαγε για «δημόσιο έλεγχο»).
  • Συμφώνησε να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, συζητώντας μόνο για τους ρυθμούς και τον τρόπο που θα γίνουν ( ενώ μίλαγε για τα «δημόσια αγαθά» ) .
  • Έχει εδώ και καιρό  αποδεχτεί,  το ασφυκτικό πλαίσιο της επιτροπείας που περιλαμβάνεται στους κανονισμούς της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πορεία  μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με επιμέρους αλλαγές. Αυτή η πορεία, αν δεν παρέμβει ο λαός, οδηγεί  σε ένα νέο μνημόνιο 

Οι  υποσχέσεις για την υλοποίηση ορισμένων αιτημάτων των εργαζομένων με αποσπασματικό και περιορισμένο τρόπο,  και  οι επιλεκτικές συγκρούσεις με ορισμένους καναλάρχες όταν οι τραπεζίτες,  οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζουν ανενόχλητοι να επιβάλουν τη δική τους πολιτική, περισσότερο βοηθάνε την «εξυγίανση» του συστήματος και οδηγούν στην αφομοίωση του κινήματος, παρά υπηρετούν μια  πολιτική σε όφελος των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Υπάρχει δυνατότητα για ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Για να μη χαθεί η ελπίδα. Για να γίνει το ρήγμα που άνοιξε ο αγώνας του λαού δρόμος αντικαπιταλιστικής ανατροπής.Απαιτείται εδώ και τώρα άμεση στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους. Ούτε ένα ευρώ στο ΔΝΤ για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Άμεση  ικανοποίηση  των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος..Απειθαρχία, ρήξη αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Μόνο ο οργανωμένος λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλει το ξήλωμα των μνημονίων και την απόσπαση κατακτήσεων. Με μεγάλες συγκεντρώσεις την 1η του Μάη. Με νέες κινητοποιήσεις στις 10-12 Μάη όταν η κυβέρνηση θα πληρώνει άλλα 780 εκ € στο ΔΝΤ και θα «διαπραγματεύεται» στο Eurogroup, διεκδικούμε:
  • ΄Άμεση νομοθετική εφαρμογή του 751 € κατώτερου μισθού, των μισθών των κλαδικών συμβάσεων,  σαν πρώτο βήμα για την πλήρη επαναφορά των μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα, του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης .
  • Κατάργηση  όλων των μορφών ελαστικής εργασίας..
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, μείωση των ωρών δουλειάς (5νθήμερο, 7ωρο, 35ωρο) και των χρόνων σύνταξης. Να εθνικοποιηθούν και να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια με εργατικό έλεγχο.
  • Καμιά νέα ιδιωτικοποίηση. Επιστροφή στο δημόσιο των  εταιρειών που ιδιωτικοποιήθηκαν.. Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και της εκκλησίας. Διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες για ανέργους και φτωχούς. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην υπερεκμετάλλευση των πολυεθνικών και των μεσαζόντων
  • Συνδικαλιστικά  δικαιώματα  και δημοκρατικές ελευθερίες. Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Διάλυση των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ. Να  ξηλωθούν όλοι οι φασιστικοί μηχανισμοί στο κράτος
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, έξω η Φρόντεξ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ζούμε την πιο βαθιά και βάρβαρη κρίση του καπιταλισμού που για να την ξεπεράσει οδηγεί τους λαούς στην φτώχια, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωση τους. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα έδειξαν ότι μπορεί η λαϊκή πάλη να επιβάλει ανατροπές. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα.
για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων
για την επανάσταση και την εργατική εξουσία για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ- ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΓΙΑ 1 ΜΑΗ

1η Μάη, μέρα του εργατικού κινήματος, σύμβολο του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η συλλογική μνήμη επιστρέφει στην πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, στο «ματωμένο Μάη» του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.
1η Μάη, μέρα που συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των ταξικών αγώνων, ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, την τρομοκρατία του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ μας δείχνουν ποιος θέλουν να πληρώσει για το ξεπέρασμα της κρίσης. Το μέλλον που μας εγγυώνται είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, μισθοί πείνας, τεράστια ανεργία, απολύσεις, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
1η Μάη, μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών» αποκαλύπτοντας με τον πιο ωμό τρόπο τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Οι αντιμεταναστευτικές συνθήκες της ΕΕ, έχουν δημιουργήσει ένα σιδερόφραχτο φρούριο για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της.
1η Μάη, μέρα μνήμης για την εκτέλεση των 200 αγωνιστών στην Καισαριανή, από τους φασίστες-ναζιστές Γερμανούς κατακτητές. Το αίμα του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, των συνδικαλιστών-εργατών στο Πέραμα και των εκατοντάδων μεταναστών που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όχι απλά είναι «νωπό» αλλά απαιτεί άμεση δικαίωση.
Καμία υποταγή, καμία αναμονή!
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αναζητούν άμεσες απαντήσεις ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και τα μνημόνια. Το εργατικό κίνημα μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, να επιβάλει νίκες και κατακτήσεις, κόντρα στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα της «Ιερής Συμμαχίας» της ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Με συντονισμένους και συλλογικούς αγώνες, μακριά από τις λογικές του συνδικαλισμού της υποταγής και της συνθηκολόγησης.
Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου Σικάγο. Γιατί παραμένει επιτακτικός ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση της εργασίας-λάστιχο, ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Γιατί σήμερα, οι τρομακτικές δυνατότητες της εποχής μας, μπορούν να ικανοποιήσουν τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, αρκεί η κοινωνία να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου.
Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου, να συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να γίνει η 1η Μάη μέρα πανεργατικού αγώνα.

Το Δ.Σ


 Δεν εκβιαζόμαστε!
Αποφασιστικά στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης!

Παραδοσιακά η πρωτομαγιά ήταν μια μέρα-σύμβολο για την Αριστερά και το παγκόσμιο εργατικό κίνημα.
·         Το 1893 πρωτοπόροι εργαζόμενοι  συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα, διεκδικώντας 8ωρη εργασία, τη καθιέρωση της Κυριακής ως αργίας και ασφάλιση για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων.
·         Το 2015, 122 χρόνια μετά, οι δυνάμεις της εργασίας συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα ίδια αιτήματα.

Η ανελέητη νεοφιλελεύθερη επίθεση των πιο ακραίων και αδηφάγων τμημάτων του διεθνούς και του ντόπιου κεφαλαίου έχει φέρει σε απόγνωση τις δυνάμεις της εργασίας: εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια κατεδαφίζονται. Οι «ελαστικές» σχέσεις εργασίας τείνουν να γίνουν ο κανόνας και η 8ωρη δουλειά η εξαίρεση. Ξαναμπαίνει το ζήτημα της υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας. Οι εργαζόμενοι νέοι είναι οι πρώτοι στο στόχαστρο της ολιγαρχίας του πλούτου με εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Οι απόμαχοι της δουλειάς καλούνται να ζήσουν με συντάξεις πείνας. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν και μαζί τους ψαλιδίζεται η δυνατότητα των εργαζομένων να παλέψουν συλλογικά για το μέλλον τους.  Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων είναι το όνειρο της ολιγαρχίας του πλούτου, η ανεργία είναι η καθημερινότητα των εργαζομένων.

Όλα αυτά τα ζήσαμε στη χώρα μας στα πέντε χρόνια της μνημονιακής καταστροφής. Και όλα αυτά τα κανάλια της διαπλοκής και το σάπιο ντόπιο πολιτικό σύστημα τα χαιρέτισε ως «μεταρρυθμίσεις» για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας «μας» και την έξοδο από τη κρίση χρέους, που δημιουργήσαμε «όλοι μαζί», αφού «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Και όταν ο ελληνικός λαός με την ιστορική ψήφο του στις 25 Γενάρη του 2015, διεκδίκησε αλλαγή αυτής της καταστροφικής για την εργασία πορείας, τότε συνάντησε την πιο λυσσασμένη αντίδραση από τους ίδιους τους ακραίους αντιδραστικούς κύκλους του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.
Αμφισβητείται η ίδια η υπόσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Μας ζητούν να ακολουθήσουμε την ίδια, αδιέξοδη και καταστροφική πορεία της μνημονιακής πενταετίας, σαν να μη συνέβη τίποτα, σαν να μην εκφράστηκε ο λαός στην κάλπη.

Πρέπει να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κυβέρνηση στη σκληρή διαπραγμάτευση για μια έντιμη συμφωνία με τους δανειστές σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας. Πρέπει να κλείσουμε οριστικά το δρόμο στους ακραίους αντιδραστικούς κύκλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τίποτα δε μπορεί να σταματήσει έναν λαό αποφασισμένο!
Οι αγώνες μας για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για δημοκρατία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσουν!
Τα οράματά μας για μια άλλη κοινωνία, όπου ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη, είναι για πάντα ζωντανά!
Την Παρασκευή 1η Μάη όλες και όλοι δίνουμε δυναμικό παρών στις 10:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας!

Πρέβεζα 29/4/2015
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ
10π.μ. ΣΤΟ ΦΟΡΟ
12μ.μ. ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΠΠΑ

Συνάδελφοι- σες με αγώνες τιμάμε τους νεκρους της τάξης μας , όλους όσους έβαψαν με το αίμα τους την Πρωτομαγιά στο δρόμο από το Σικάγο έως την Καισαριανή. Τιμάμε τους χιλίαδες εργάτες που αντιπαλεψαν σκληρά τα αφεντικά και το κράτος τους για τις μεγάλες εργατικές λαϊκές κατακτήσεις  του 20ου αιώνα.
Για το 8ωρο, τη σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα , την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την αλληλεγγύη μας την ταξική ενότητα.
Δυναμώνουμε την πάλη μας για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, για το ξύλωμα όλου του αντεργατικού αντιλαϊκού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί προς όφελος του κεφαλαίου.
Δεν συμβιβαζόμαστε με φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση , τη ζωή με ψίχουλα.
Απομονώνουμε τις δυνάμεις τις δυνάμεις του εργοδοτικού -  κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου.
Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή και υποχώρηση μπροστά στα νέα μνημόνια που μας ετοιμάζουν και στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών του που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ , ΔΝΤ, ΕΚΤ.
Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα του κεφαλαιου, των τραπεζίτων , των βιομηχάνων των εφοπλιστών.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αστικές κυβερνήσεις όπως η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη στη συνέχιση της αντιλαικής πολιτικής. Για το λαό και τους εργαζόμενους θα υπάρχει «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών. Την ίδια στιγμή όμως και αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χαρίζει εκατομύρια στο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις θα δίνει νέα προνόμια.
Φαίνεται καθαρά πως όσοι κλείνουν το μάτι στην «ισχυρή και υγιή επιχειρηματικότητα» και ισχυρίζονται πως μπορεί να υπάρξει κοινό συμφέρον και ταξική συνοχή ανάμεσα στο κεφάλαιο και στους εργαζόμενους λένε συνειδητά ψέματα.
Ο δικός μας δρόμος είναι  ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, της ανασύνταξης του εργατικού λαικού κινήματος σε κατεύθνση ρήξης με τη ν ΕΕ σύγκρουσης με τα μονοπώλια το κράτος και την εξουσία τους.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 PrevezaBest: Οι ανακοινώσεις τοποθετούνται με σειρά προτεραιότητας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου