Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενάντια στην πολιτική της κράτησης


Ποιος μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτή την τραγωδία; 


Σε λιγότερο από ένα 24ωρο πάνω από 1.000 νεκροί ναυαγοί στη θάλασσα της Μεσογείου με τον αριθμό των προσφύγων να αυξάνεται συνεχώς… 

Στην «πολιτισμένη» Ευρώπη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η υποκρισία και η μισαλλοδοξία βασιλεύουν. (Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ). 

Με απίστευτο θράσος κάνουν λόγο για περιφρούρηση των συνόρων και για μέτρα κατά των δουλεμπόρων. 

Αλήθεια, ποιοι; Αυτοί που προασπίζονται τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ισοπεδώνουν χώρες βάζοντας όλους τους «μηχανισμούς» σε λειτουργία: την Ε.Ε. και την επίσημη στρατιωτική τους μηχανή (ΝΑΤΟ). Αυτοί που συνέβαλαν στη δημιουργία των ισλαμοφασιστών σφαγέων του ISIS. Αυτοί που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο. Αυτοί που συντηρούνται από το αίμα και τις γενοκτονίες ολόκληρων λαών. Πρόκειται για μια «μαφία» αδίστακτων ηγετών που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους με το αίμα και τις γενοκτονίες ολόκληρων λαών. Είναι το πολίτικό κατεστημένο του μίσους. Ουσιαστικά ρατσιστές· με ύφος τραγικό υποθάλπουν την ξενοφοβία και δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με μίσος και φόβο. Βοηθούν με τον άκρατο λαϊκισμό τους σε όλη τη Δύση να εκκολαφτούν τα αυγά του φιδιού.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.  

ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!         

 Απαιτούμε : 

ŸΝα καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, η Συνθήκη Σένγκεν και ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ. Κατάργηση του συνοριακού σώματος FRONTEX. Κατάργηση της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Ευρωπαϊκή Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»). Με αυτές τις δαπάνες να δημιουργηθούν κοινωνικές υπηρεσίες και δομές υποδοχής των προσφύγων στις πύλες εισόδου.

ŸΆμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Άμεση μεγάλη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για κάλυψη κοινωνικών αναγκών στον τόπο μας για όλους. 

ŸΠολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες – θύματα του ιμπεριαλισμού. 
Έκδοση - επικύρωση ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους το επιθυμούν (και είναι η πλειοψηφία) ώστε να μπορούν να μεταβούν στις χώρες της Δύσης που θέλουν προκειμένου να επανενωθούν με συγγενείς τους.   Κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων, παροχή διερμηνείας και νομικής υποστήριξης.  

ŸΚτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται. Πάταξη της σωματεμπορίας της βιομηχανίας του sex, του λεγόμενου trafficking, και νομιμοποίηση των μεταναστών.  

ŸΝα ακυρωθούν τώρα όλα τα απάνθρωπα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις. Να κλείσουν όσα κέντρα κράτησης λειτουργούν. Άμεση επίταξη των ξενοδοχείων που κλείνουν με διατήρηση των θέσεων απασχόλησης του προσωπικού. Αξιοποίηση από τους Δήμους όλων των κλειστών και εγκαταλειμμένων κατοικιών. Να δημιουργηθούν εκεί ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοικτοί ξενώνες πραγματικής φιλοξενίας όσων το επιθυμούν με στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, όπου θα παρέχεται διερμηνεία και νομική υποστήριξη.  

ŸΝέα διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών. Πλήρη εργατικά, πολιτικά, δημοκρατικά δικαιώματα σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα. Να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Δυνατότητα εξόδου από τη χώρα όσων το ζητούν. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες. Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Απόδοση ιθαγένειας στους 200.000 μετανάστες της λεγόμενης δεύτερης γενιάς, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας. 

ŸΊση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Εγγραφή των μεταναστών στα σωματεία. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής και γλώσσας, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας και της ιστορίας των λαών τους. 

25 Απρίλη 2015 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

 ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Όχι στην Ευρώπη φρούριο – Να σταματήσει η μαζική δολοφονία των προσφύγων στη Μεσόγειο.
Η μετατροπή της Μεσογείου σε νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών»  δείχνει με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο το πρόσωπο του σύγχρονου βάρβαρου καπιταλισμού.  Η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την πρόοδο των γεωστρατηγικών επιδιώξεων τους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, καταδικάζει τους ντόπιους πληθυσμούς στη δυστυχία, την πείνα και το θάνατο. Αυτή είναι η αιτία που διογκώνει το μεταναστευτικό κύμα των ανθρώπων που φεύγουν από τις πατρίδες τους για να εξασφαλίσουν πρώτα απ’ όλα την επιβίωση τη δική τους και των παιδιών τους. Αυτοί που τους εξαναγκάζουν στην προσφυγιά είναι που χτίζουν τα τείχη, που βουλιάζουν τις βάρκες της αγωνίας στη Μεσόγειο, είναι οι ηθικοί αυτουργοί των μαζικών δολοφονιών που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Για όσους καταφέρουν να γλυτώσουν από τον πνιγμό, το κυνηγητό της FRONTEX, τους περιμένει το στρατόπεδο συγκέντρωσης, η απλήρωτη και μαύρη εργασία, το μαχαίρι του φασίστα, το επίσημο και ανεπίσημο κυνηγητό.

Κανείς  δεν μπορεί να μένει απαθής στο διαρκές αυτό έγκλημα. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που είναι οι κύριοι αίτιοι για το πρόβλημα.  Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν αμφισβητεί το πλαίσιο των ευρωσυνθηκών, της Σένγκεν και των συνθηκών του Δουβλίνου. Να απομονώσουμε την ακροδεξιά αντιπολίτευση Σαμαρά που κραυγάζει για «νόμο και τάξη» και προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής. ΝΔ και ΧΑ μαζί με τα κυρίαρχα ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον πρόσφυγα για να καλλιεργούν τη διαίρεση της εργατικής τάξης, να δημιουργήσουν ψεύτικους εχθρούς.  

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας καλεί το λαό, το εργατικό κίνημα να δώσει ηχηρή απάντηση στις μαζικές δολοφονίες προσφύγων. Το μαζικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει:

Απειθαρχία στις αντιμεταναστευτικές συνθήκες της Ε.Ε. Ρήξη κι έξοδος από το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Ν α σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Καμία συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Να σταματήσουν οι στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα. Όχι στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ.

Ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας. Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν όπου θέλουν.
 Πλήρη και ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/4 ΣΤΙΣ 11:30 π.μ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας

PrevezaBest: Οι ανακοινώσεις τοποθετούνται με σειρά προτεραιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου