Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη για τα προβλήματα της παιδείας στο Νομό Πρέβεζας


Τα προβλήματα της παιδείας στο Νομό ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πρέβεζας, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου για θέματα Παιδείας Ιωάννη Καραμπίνα.


Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Ζηρού Χρήστος Γκάρτζιος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Ελ. Αγγέλη, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής β/θμιας Εκπ/σας Θ. Κάλλης, ο Διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης Χριστόφορος Μπέλλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημ. Ηλιόπουλος κ.α.


Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπίνας στην εισήγησή του ανέφερε πως σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να καταγράψει η Περιφέρεια τα προβλήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να υπάρξει προετοιμασία για την επόμενη χρονιά αλλά και να ακούσει προτάσεις των Φορέων.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Παιδείας Ελ. Αγγέλη ανέφερε χαρακτηριστικά πως σημαντικό θέμα είναι το Μουσικό Γυμνάσιο το οποίο στεγάζεται σε «παραπήγματα» και η δουλειά των εκπαιδευτικών καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη για διάφορους λόγους. 

Όπως είπε, το Ίδρυμα Νιάρχος έχει κάνει δωρεά για την αγορά μουσικών οργάνων και για τα οποία δεν υπάρχει χώρος να τοποθετηθούν. Ζήτησε να γίνουν προσπάθειες να ενταχθεί το Μουσικό Σχολείο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ανέφερε πως υπάρχει έλλειψη Δημοτικού Σχολείου στο Κανάλι και πρόσθεσε πως υπάρχουν πιστώσεις που αφορούν κάλυψη λειτουργικών δαπανών αλλά όχι κτιριακών.

Ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρ. Μπέλλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των Σχολικών Μονάδων του Νομού, στη μεταφορά των μαθητών ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το συγκρότημα Γυμνασίων στο Φόρο λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο που δύο κτίρια με κοινή αυλή έχουν δύο Διευθύνσεις.

Οι υπόλοιποι Φορείς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες κατέθεσαν θέματα συντήρησης των Σχολικών Μονάδων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου