Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015

Επιστολή Δημάρχου Πάργας, Αντώνη Νάστα για τα προβλήματα των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας


Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού.


Στην επιστολή του ο κ. Νάστας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σύμφωνα με  όρια πληρωμής εφημεριών που έχουν τεθεί και με δεδομένο ότι πρόσθετες εφημερίες πραγματοποιούνται πλέον μόνο στα Νοσοκομεία  και  δεν υπάρχει σχετικός κωδικός πληρωμής για τα Κέντρα Υγείας,  οι ιατροί των Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου   είτε θα πρέπει  να εφημερεύουν χωρίς να πληρώνονται  για  το σύνολο του μήνα, είτε θα πρέπει να εφημερεύουν μόνο για  15 ημέρες το μήνα στο Κ.Υ. Πάργας και  για 20  ημέρες το μήνα στο Κ.Υ. Καναλακίου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το γεγονός αυτό θα επιφέρει το τελειωτικό πλήγμα στη λειτουργία των συγκεκριμένων Κ.Υ. στα οποία ήδη υπάρχει  μεγάλη έλλειψη  ιατρικού προσωπικού και δεν μπορεί να γίνει καμία μετακίνηση ιατρού  από άλλο Κ.Υ. της Π.Ε. Πρέβεζας.

Η αδυναμία κανονικής λειτουργίας των συγκεκριμένων Κ.Υ. του Δήμου Πάργας, πέρα από τους κινδύνους που θα δημιουργήσει για τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών, θα προκαλέσει, λόγω της τουριστικής περιόδου, ζημία στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής μας και θα πλήξει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Αναγνωρίζουμε  ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει  νέα δεδομένα στο εθνικό σύστημα Υγείας και ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί όμως το βασικό πυλώνα του συστήματος και εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες προσφέροντας καθολική πρόσβαση, ιδιαίτερα σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση,  περιορίζοντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές ανισότητες.

Με βάση  τα παραπάνω, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να υπάρξει  αύξηση του κονδυλίου εφημεριών 2015 του ΠΕΔΥ  της 6ης ΔΥΠΕ   με την απαιτούμενη  αύξηση  των προβλεπόμενων ποσών  για τα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας, ώστε να είναι δυνατή η πλήρης χρηματοδότηση  του μηνιαίου προγράμματος εφημεριών τους. Σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε σε καταστάσεις που δεν τιμούν ούτε το εθνικό σύστημα υγείας, ούτε τους ιατρούς μας αλλά ούτε τους πολίτες μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου