Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 02, 2015

"Αλήθεια τι από τα παρακάτω αντιπροσωπεύει την δημοτική αρχή Πρέβεζας σχετικά με το MASTER PLAN του λιμανιού : ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;"


O Δημοτικός Σύμβουλος της ΑΣΥΠ Γεώργιος Νίτσας και η δημοτική κίνηση ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ επικροτεί την προσπάθεια που έγινε τους 2 τελευταίους μήνες από όλους τους φορείς όπου και  καταθέσαν για άλλη μια φορά προτάσεις για το Λιμάνι της Πρέβεζας και τις εξ αυτού διαφαινόμενες προοπτικές για την πόλη και το Δήμο μας.

Ο διάλογος ξεκίνησε πάλι ύστερα από την πρόσκληση για Επικαιροποίηση - Τροποποίηση του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας κατόπιν σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Γενικής Ναυτιλίας και Τουρισμού. Κάθε συγκέντρωση και συμμετοχή φορέων οδηγεί πάντοτε σε αποτελέσματα, είτε αυτά είναι καλά, είτε όχι. Μια ευτυχής συγκυρία, όπως αποδεδείχθηκε από τον διάλογο να ανοίξει πάλι ο φάκελος master plan λιμανιού Πρέβεζας!!! Ο κ. Δήμαρχος όσο η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρο του λιμενικού ταμείου κ. Παρθενία Καζάκου και κ. Κοσμάς Κορωναίος, διαπιστώθηκε με το πέρας και της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, ότι ένα από τα σημαντικότερα έργα στον δήμο μας, το είχαν αφήσει ενάντια στη ομόφωνη από χρόνια απόφαση της τοπικής κοινωνίας στα χέρια άλλων κέντρων αποφάσεων, που διέγραφαν μονομερώς την τοπική βούληση. Θεωρούμε κατά κάποιον τρόπο προκλητική τη στάση των παραπάνω σε αυτό το ζήτημα, ο κ. Δήμαρχος ο οποίος παρακολουθούσε, υποτίθεται!!!, την πορεία των πραγμάτων σε κεντρικό επίπεδο απέτυχε το προφανές. Πρέπει κάθε πολίτης να γνωρίζει ότι ερήμην της δημοτικής αρχής αποφασίστηκε στην Αθήνα από την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ η εναλλακτική λύση Α’ για το λιμάνι μας, ενώ όλοι οι τοπικοί φορείς είχαμε προκρίνει την λύση Β.

Εδώ και δεκαοχτώ μήνες, από τη στιγμή που έγινε αυτό, αλλά και ύστερα από την συγκέντρωση των τοπικών φορέων που με πρωτοβουλία του ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε στην Θεοφάνειο τον Οκτώβρη του 2013, όπου  ομόφωνα για μια ακόμα φορά δόθηκε στην δημοτική αρχή και στον κ. Μπαΐλη η δύναμη και η εντολή, να πάει να διεκδίκηση την αλλαγή από την Α στην Β λύση και να αποκαταστήσει την κατάφορη αδικία που αποφασίστηκε για των τόπο μας. Αποκαλύφθηκε την περίοδο της διαβούλευσης  για άλλη μια φορά ότι αυτήν την δημοτική αρχή την χαρακτηρίζει η αδιαφορία και η αδυναμία ελέγχου των κρίσιμων για την ανάπτυξη αποφάσεων για τον τόπο μας. Κρίμα ….. Κρίμα για τον τόπο μας… Ένα είναι το προφανές: Η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος που ήταν υπεύθυνος να παρακολουθεί και να διεκδικήσει την αλλαγή στο  master plan – του λιμανιού Πρέβεζας το ξέχασαν!!!. (έπεσε πολύ δουλεία φαίνετε στον δήμο ….εκλογές..κ.λ.π). Καθένας, όχι μόνον εμείς , μπορεί να απευθύνει τη δημόσια ερώτηση: Τι ενέργειες έκανε από τότε ο κύριος Δήμαρχος, σε ποιες δράσεις προέβη η κυρία Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να αλλάξει η απόφαση ; Μιλάμε για μια απόφαση ενάντια στην ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων του τόπου μας.

18 μήνες εγκατάλειψη – αδιαφορία. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι αυτά που λέμε εδώ και αρκετό καιρό, ότι δηλαδή η δημοτική αρχή και ο κ. Μπαΐλης προσωπικά δεν έχει κανένα σχέδιο για τον τόπο μας, και δυστυχώς για όλους μας όλα πάνε με αυτόματο πιλότο, (ΛΙΜΑΝΙ, Τ.Ε.Ι., ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,  κ.λπ) είναι μια πραγματικότητα. Αλήθεια τι από τα παρακάτω τους αντιπροσωπεύει : Αδράνεια, ανικανότητα ή σκοπιμότητα ;

Παράλληλα εμείς, αφού ξεκάθαρα έχουμε ταχθεί υπέρ της λύσης δυο στο master plan του λιμανιού, έχουμε καταθέσει εδώ και χρόνια σαφείς προτάσεις για το λιμάνι και την ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου όπως: τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει την μαρίνα με την Κυανή Ακτή και τον Παντοκράτορα όπως και την μαρίνα με την αρχαία Νικόπολη, για να μπορούν οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο μας. Εμείς έπρεπε εδώ και αρκετό καιρό να οδηγήσουμε τις εξελίξεις, ώστε η Κοινοπραξία να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Μαρίνα. Η μαρίνα χρειάζεται χερσαία υποδομή, κτιριακή και παροχών προς τον επισκέπτη. Αυτός με τη σειρά του θα ανταποδώσει αφήνοντας στο μέσο επαγγελματία του τουρισμού αυτά που σήμερα πηγαίνουν στη Λευκάδα και όπου αλλού πλησίον μας βρίσκει τις αναγκαίες παροχές που εμείς σήμερα δεν έχουμε. Υποδομή στη μαρίνα ισούται με αύξηση των αναπτυξιακών δεικτών κατά 25-35%. Την σκέψη για την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην Λ. Ιωαννίνων ή στην Β.Ι.Π.Ε., για να μην έρχονται τα φορτηγά μέσα στην καρδιά της Πρέβεζας μεταφέροντας τα εμπορεύματα με ηλεκτροκίνητα βαγονέτα σιδηροδρόμου. 

Το ίδιο το εμπορικό λιμάνι μπορεί και πρέπει να παραλλαχθεί με φράκτη πρασίνου που θα συμβάλει και περιβαλλοντικά αλλά και αισθητικά για τους Πρεβεζάνους και τους επισκέπτες. Βλέπουμε οραματικά μια ενισχυμένη προβλήτα με κιγκλιδώματα ασφαλείας για τους πολίτες μπροστά από την Πλατεία Ανδρούτσου, έως και το Μνημείο του Ναύτη, επεκταθείσα ως και το απαραίτητο επιπρόσθετο πλάτος των τριών μέτρων, ώστε να αποφύγουμε τυχόν κατακρημνίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα νέο αισθητικά αρτιότατο αρχιτεκτονικό στοιχείο. Η κίνηση μας δεν έχει μόνον μομφές, αντιμετωπίζει τα σημεία των καιρών με προοπτική και πολιτική βούληση. Κύριο μέλημά μας η πρόοδος και η Ανάπτυξη. Κύριο σημείο αναφοράς το λιμάνι. Χωρίς αδιαφορία, χωρίς ανικανότητα, χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Για την Πρέβεζα και το δημότη της. Θα παρακαλέσω δημόσια τους δύο βουλευτές μας τον κ. Μπάρκα και κ. Γιαννάκη όπως και τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Ιωάννου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να στηρίξουν με όλες τους της δυνάμεις την απόφασή μας για να υλοποιηθεί επιτέλους το master plan με την λύση Β.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΣΥΠ & επικεφαλής της δημοτικής κίνησης <ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ> ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου