Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2015

Φιλανθρωπικό έργο Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης την χρονια που πέρασε


Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πρέβεζα, η πρώτη γενική σύναξη των ενοριακών φιλόπτωχων.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ανέφερε ότι η συμπαράσταση στους αναγκεμένους αδελφούς μας, είναι απαραίτητο κομμάτι της Χριστιανικής Ζωής, όμως δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσον για να διαδοθεί το μήνυμα της Σωτηρίας. Σκοπός της Εκκλησίας είναι να κηρύξει Χριστό, Σταυρωθέντα, Αναστηθέντα,Λυτρωτή.  

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Πρωτοπρ. Δημήτριος Γκαραγκούνης ανέλυσε την βοήθεια που δόθηκε το 2014, τόσο σε χρηματικά ποσά, αλλά και σε τρόφιμα, ρουχισμό, πληρωμή μισθωμάτων, λογαριασμών κ.α. Το συνολικό ποσό για το 2014 που δαπάνησε το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως ανήλθε στις 127.000 € ενώ το συνολικό ποσό που δόθηκε από τα 22 ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία για το 2014 ανήλθε στις 78.000 €.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού δέχτηκε διάφορες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και ευχαρίστησε όλους για την εθελοντική τους προσφορά και τόνισε ότι οι χριστιανοί δεν πρέπει να περιμένουν ανταπόδοση για τα καλά τους έργα, αλλά να αφήσουν το Θεό να κρίνει τον καθένα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου