Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015

Εργατικός συντονισμός στη Πρέβεζα για Διαγραφή του Χρέους Τώρα!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Συναδέλφισσες/οι, λαέ της Πρέβεζας


Η λειτουργία του χρέους ως μοχλού για την δραματική επιδείνωση των όρων ζωής μας την τελευταία πενταετία επιβάλλουν την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση διαγραφής του δημόσιου χρέους.

Η άμεση παύση της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέσα από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και η διαγραφή του στη συνέχεια επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού και θα κάνει πράξη το στόχο της ανατροπής της λιτότητας.

Το χρέος είναι θηλιά που πνίγει τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της λαϊκής πλειοψηφίας. Στερεί το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει κυρίαρχα για το μέλλον του

Η συνέχιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους (στο πλαίσιο του οποίου για το τρέχον έτος προβλέπεται η καταβολή 5,88 δισ. ευρώ για τόκους και η λήξη χρέους ύψους 16 δισ. ευρώ) το οποίο δεν δημιούργησε ο λαός σημαίνει ότι:

Ø  η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων, που φθάνει ακόμη και το 82%, θα συνεχίσει να μην παίρνει επίδομα ανεργίας,
Ø  οι απαραίτητες προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πολιτισμού θα αποτελούν μακρινό όνειρο,
Ø  η αναγκαία υλοποίηση ενός γενναίου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον.

Συναδέλφισσες/οι, λαέ της Πρέβεζας

Πέντε χρόνια τώρα  καταργούνται κατακτήσεις ενός αιώνα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Η βάρβαρη επίθεση τους δεν έχει τέλος.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος.

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Το ζήτημα τίθεται απλά: στην κρίση και την προσπάθεια υπεραντιδραστικής ανασυγκρότησης του συστήματος, ή θα σωθούν τα κέρδη ή θα σωθούν οι εργαζόμενοι. Για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, για να ζούμε αξιοπρεπώς, πρέπει να χάσει πλούτο και δύναμη το κεφάλαιο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ (25 δις ευρώ το 2015). Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να θέσει στο κέντρο του την «εργατική γενοκτονία» της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Ή θα διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και την ανατροπή των μνημονίων ή θα οδηγούμαστε από ήττα σε ήττα, σε διάλυση και εξαθλίωση. Η αντίσταση-αντεπίθεση πρέπει να συνδεθεί με τη διεκδίκηση των πιο άμεσων και βασικών αναγκών μας και την διατύπωση μιας εναλλακτικής στρατηγικής έξω από το ζουρλομανδύα του χρέους και της κυρίαρχης πολιτικής των Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ..

Με βάση αυτή τη λογική και την διατύπωση μιας τέτοιας εναλλακτικής στρατηγικής  ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (Περιφέρειας Ηπείρου), το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ-οδηγών και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισαν να δράσουν από κοινού και να πάρουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Τα τέσσερα σωματεία φιλοδοξούνε ο συντονισμός αυτός να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά (θα γίνει νέα συνάντηση των ΔΣ)  και η πρόταση αγώνα , αντεπίθεσης και ανατροπής με βάση το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι ανοιχτή σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Πρέβεζας .
Τα Δ.Σ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου