Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015

Αντώνης Στελλιάτος: Με μια μαρίνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών η Πρέβεζα θα μπορούσε να γίνει το κέντρο του Yachting στο Ιόνιο


Μια αποκλειστική συνέντευξη εξασφάλισε το PrevezaBest με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνη Στελλιάτο. Ο κ.Στελλιάτος, είναι από τους πλέον γνώστες του Yachting τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη την οποία μας παραχώρησε.

Διαβάστε τα όσα άκρως ενδιαφέροντα μας ανέφερε ο κ.Στελλιάτος.
"Η χώρα μας με τις δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και τα 5.000 νησιά και βραχονησίδες της είναι «θείο δώρο» για yachting και θαλάσσιο τουρισμό. Κάθε επισκέπτης αυτής της χώρας και κάθε λάτρης του yachting μπορεί να απολαύσει διάφορες δραστηριότητες είτε αυτό λέγεται snorkeling, είτε scubadiving, fishing, waterskiing ή sailing.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα προσφέρει στους λάτρεις του yachting αμέτρητες ευκαιρίες να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά, τη μοναδική ομορφιά της ελληνικής φύσης και τα πολιτισμικά και ιστορικά αξιοθέατα που σε συνδυασμό με την ελληνική φιλοξενία  ικανοποιούν τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη.

Μία πολύ δημοφιλής αλλά και προσιτή επιλογή για συναρπαστικές διακοπές και περιπέτεια είναι η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους με ή χωρίς skipper. Άλλη επιλογή είναι οι διακοπές με μηχανοκίνητο σκάφος που προσφέρουν την υπέροχη εμπειρία ενός πλωτού ξενοδοχείου με την  εξασφάλιση κορυφαίου επιπέδου φιλοξενίας για τους πελάτες οι οποίοι μπορούν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά. Κάθε νησί έχει τη δική του ιστορία και τα δικά του διαφορετικά ήθη και έθιμα. Έχουμε από κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη έως απομονωμένα όπως Αγαθονήσι, Καστελόριζο και Γαύδο.

Μέσα στην ατζέντα και στο itinerary των ναυλωτών είναι Μύκονος και Σαντορίνη. Εμείς σαν Ένωση κάνουμε προσπάθεια να τους εξηγήσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτά τα δύο νησιά. Έτσι τους κάνουμε να καταλάβουν ότι υπάρχουν κι άλλα πανέμορφα μέρη τα οποία μπορείς να επισκεφτείς και τους οδηγούμε και προς Ιόνιο. Σ’ αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι τον Αύγουστο δεν μπορείς εύκολα να πλησιάσεις Μύκονο και Σαντορίνη λόγω καιρικών συνθηκών. Πηγαίνουν στο Ιόνιο το βρίσκουν, σε πολλές περιπτώσεις, πιο ωραίο από το Αιγαίο και μας ξανάρχονται.
Υπάρχουν μέρη στην Πελοπόννησο, στην Ήπειρο και αλλού που δεν τα βλέπεις εύκολα αν δεν πας με σκάφος. Αναφέρομαι ειδικά στην γραφική Πάργα και την πανέμορφη Πρέβεζα. Με μια μαρίνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών η Πρέβεζα θα μπορούσε να γίνει το κέντρο του Yachting στο Ιόνιο. Επίσης στην περιοχή υπάρχουν σύγχρονα Καρνάγια τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλά σκάφη.
Σύγχρονες μαρίνες και αγκυροβόλια που να παρέχουν ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τουριστών είναι το σημείο κλειδί.

Σε διάστημα 10 περίπου ημερών οι ναυλωτές έχουν τη δυνατότητα να  επισκεφτούν όλη την περιοχή του Ιουνίου απολαμβάνοντας τις εναλλαγές του ελληνικού τοπίου και εξερευνώντας παραλίες στις οποίες η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλωτό μέσο.

Σκοπός μας είναι να γίνει η Ελλάδα Νο 1 πόλος έλξης των ανθρώπων που επιλέγουν αυτό το είδος των διακοπών.

Για να το πετύχουμε όμως θα πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Είναι βασική προϋπόθεση για να αυξηθεί ο τουρισμός. Να αισθανθεί ο τουρίστας ότι είναι ασφαλής και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα κατά την παραμονή του. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αυτή η πολιτική σταθερότητα και ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι Έλληνες, με τις θυσίες μας και τους προβληματισμούς μας, θα ξαναβάλει αυτή τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Τότε ο τουρισμός θα ανέβει σε νούμερα που δεν μπορεί κανένα να φανταστεί.

Αυτό που πραγματικά θα πρέπει να γνωρίζει ο ξένος τουρίστας είναι ότι η Ελλάδα είναι μια κατεξοχήν ασφαλής χώρα με φιλόξενους ανθρώπους οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους και φροντίζουν ώστε η παραμονή τους εδώ να τους μείνει αξέχαστη.

Σιγά-σιγά αποκτούμε σαν χώρα πάλι την αξιοπιστία των ξένων. Εμείς οι Έλληνες είμαστε φημισμένοι για την φιλοξενία που δεν μπορεί κανένας άλλος λαός να προσφέρει στον επισκέπτη του. Η χώρα μας, είτε πηγαίνεις στο Αιγαίο είτε στο Ιόνιο αναπνέεις αέρα πολιτισμού και μυθολογίας. Αυτά δεν υπάρχουν σε καμία χώρα στη γη, μόνο στην Ελλάδα. Μπορούμε να προσφέρουμε σαν χώρα ότι υπάρχει στον ανθρώπινο νου. Μην πούμε πάλι τα τετριμμένα, ήλιος, θάλασσα, φαγητό και Greek lovers, αυτό είναι παλιό. Ας δούμε την πραγματικότητα. Ότι το Yachting μπορεί να συνεισφέρει απίστευτα στην Ελληνική οικονομία, αρκεί όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να γίνει η Ελλάδα το κέντρο του παγκοσμίου yachting. Μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να το κάνουμε αυτό.
Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και όλοι οι φορείς του yachting ας συνεργασθούν μαζί με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να γίνει η Ελλάδα μας κέντρο του yachting παγκοσμίως."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου