Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Υποβάθμιση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου- δύο ώρες για την έκθεση βιβλίου


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας  με 54 θέματα στην ημερήσια διάταξη.


Το θέμα το οποίο όμως, διήρκησε δυο ολόκληρες ώρες και μονοπώλησε το ενδιαφέρον του δημοτικού συμβουλίου ήταν το 33ο θέμα (Έγκριση λειτουργίας έκθεσης βιβλίου, στον χώρο της παραλίας έμπροσθεν των Δικαστηρίων) όπου και συζητήθηκε πρώτο, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των άμεσα εμπλεκομένων, δηλαδή των βιβλιοπωλών. 

Οι βιβλιοπώλες χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, σε αυτούς που θέλουν να γίνει η έκθεση του βιβλίου και σε αυτούς που δεν θέλουν να γίνει η έκθεση, παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση, έχοντας τους δικηγόρους τους, κ.κ.Γιάπρο και Παπαδημητρίου αντίστοιχα.Ενώ κλήθηκε και ένας εκ των συνηγόρων του δήμου κ.Βουκελάτος, η εισήγηση του οποίου ήταν υπέρ της πραγματοποίησης της έκθεσης. 

Αφού τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι των βιβλιοπωλών, ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου, όπου η όλη διαδικασία, κράτησε δύο ώρες από τη μια για τους βιβλιοπώλες που ήθελαν να γίνει η έκθεση με στόχο διάρκειας ενός μήνα με απώτερο σκοπό το κέρδος και γι’ αυτούς που δεν θέλουν να γίνει η έκθεση διότι σύμφωνα με τους ίδιους κάτι τέτοιο προκαλεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό, οδηγώντας στη ζημία τα ήδη υπάρχον βιβλιοπωλεία. 

Έτσι, εν τέλει επικράτησαν τρεις προτάσεις αυτή του κ.Σαραμπασίνα, του οποίου η πρόταση ήταν η έκθεση να διαρκέσει από 10 έως 15 ημέρες, του κ.Αυδίκου ο οποίος ανέφερε, η έκθεση να γίνει στο χώρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου και η Τρίτη πρόταση του κ.Νίτσα, η πρόταση του οποίου ήταν, την έκθεση μελλοντικά να την διοργανώνει ο δήμος σαν πολιτιστικό γεγονός, έχοντας το δικό του περίπτερο. 

Η πρόταση η οποία και πέρασε κατά πλειοψηφία, είναι για 12 μέρες σε χώρο όπου θα καθορίσει το δημοτικό λιμενικό ταμείο, εφόσον υπάρχουν οι νομικές προυποθέσεις με την δήμαρχο να εκδίδει την απόφαση. 

Μια πρόταση η οποία σίγουρα δεν ικανοποιεί τους βιβλιοπώλες που θέλουν να γίνει η έκθεση, αφού είχαν σαν στόχο τις 30 μέρες διάρκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου