Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015

Μέχρι χθες κατατέθηκαν στη ΔΟΥ Πρέβεζας πάνω από 800 πινακίδες ΙΧ αυτοκινήτων - Η άγρια φορολογία αφήνει πολίτες χωρίς το αναγκαίο μέσον



Περισσότερες από 800 πινακίδες ΙΧ αυτοκινήτων είχαν κατατεθεί μέχρι και χθες το μεσημέρι στην αρμόδια υπηρεσία της Εφορείας Πρέβεζας.

Στην Υπηρεσία επικρατούσε το αδιαχώρητο καθώς συμπολίτες σχημάτιζαν ουρές με τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στα χέρια και μαζικά τις κατέθεταν για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2016, τα οποία μάλιστα είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Πολλοί εκ των ιδιοκτητών θα καταθέσουν τις πινακίδες τους και τις επόμενες μέρες μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.000.

Η μαζική κατάθεση πινακίδων από κατόχους που πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ τέλη κυκλοφορίας θα προκαλέσει τρύπα δύο εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό.

Δικαίωμα για να θέσουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες, στη χρονική διάρκεια που παράλληλα πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας. 

Δηλαδή μέχρι αύριο 31 Δεκεμβρίου. Αν δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών, αυτομάτως δίδεται και για την κατάθεση των πινακίδων, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από την Κυβέρνηση.

Οι συμπολίτες μας που θα μείνουν χωρίς αυτοκίνητο το 2016, αναφέρουν πως οι φορολογικές υποχρεώσεις τους δεν τους επιτρέπουν πια ούτε τη χρήση του αναγκαίου πλέον μέσου μεταφοράς που είναι το ΙΧ. 

Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν χαριτολογώντας ότι η αριστερά τους παίρνει τελικά τα σπίτια για να τα δώσει όμως στις Τράπεζες και τους ξένους κερδοσκόπους…

Σε έντονο ύφος τόνισαν ότι εάν αυτή η Κυβέρνηση περιμένει να εισπράξει από τους συνήθεις υπόπτους τα χρήματα που αναφέρει ο Προϋπολογισμός τους Κράτους, τότε μάλλον βλέπει όνειρα, διότι άλλα χρήματα δεν υπάρχουν και καλό είναι οι πολίτες που ακόμη στηρίζουν την Κυβέρνηση της «αριστεράς» μαζί με τα τοπικά στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν οικονομικά τους υπόλοιπους πολίτες που δεν αντέχουν να πληρώνουν, ενώ παράλληλα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας να συνδράμει και να μετατρέψει το Βουλευτικό του γραφείο σε… φιλόπτωχο!!!

Γενικότερα το κλίμα στην Εφορία χθες, ήταν βαρύ καθώς οι περισσότεροι συμπολίτες συνέρρεαν είτε για να καταθέσουν πινακίδες, είτε για να κάνουν διακανονισμό, είτε για να εξοφλήσουν κάποιες από τις πολυάριθμες φορολογικές του οφειλές ώστε να γλιτώσουν τα βαριά πρόστιμα που προβλέπονται.


Άρης Τσελίκος
topikifoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου