Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016

Brexit και ιστιοπλοϊκές διακοπές, γράφει ο Φίλιππος Ξέρας


Από την αρχή θέλω να δηλώσω ότι η Αγγλία και οι Άγγλοι ως λαός μου είναι συμπαθής και δεν αλλάζει ακόμα και από τα παρακάτω που θα διαβάσετε.


Τελικά χάσαμε την Αγγλία από την ΕΕ όπως καλώς η κακώς αποφάσισαν με το Δημοψήφισμα τους.

Πολλά τα υπέρ και τα κατά σε όλες τις συναλλαγές που θα έχουμε πλέον με την Αγγλία.

Εδώ θα αναφέρουμε 10 μόνο ότι έχει σχέση με τον Ιστιοπλοϊκό τουρισμό ,τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε αλλού.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη με Αγγλική σημαία παύουν πλέον να είναι σε καθεστώς ΕΕ, και όταν λέμε Αγγλική σημαία συμπαρασύρει και άλλα σκάφη που είναι υπό την ομπρέλα της Αγγλίας όπως Αυστραλία ,Ν.Ζηλανδια ,Νησιά Κευμαν κλπ.κλπ.
Τι σημαίνει τώρα αυτό……

1) Με το καλημέρα που θα πει κάποιος Άγγλος όταν έρθει σε λιμάνι της ΕΕ θα του πουν σκάσε μερικά ευροπουλακια εάν θέλεις να απολαύσεις ήλιο και θάλασσα με το σκάφος σου.( θάλασσα έχει η Αγγλία αλλά ήλιο που να τον βρει ??)

2) Η παραμονή του εντός ΕΕ πλέον μπαίνει σε χρονικό όριο 6 μηνών και κάτι κατόπιν αίτησης του που αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει διαφορετικά εάν θέλει να μείνει παραπάνω μπαίνει σε καθεστώς ΦΠΑ πλέον για το σκάφος του. (για να καταλάβουμε τι λέμε θα πρέπει να πληρώσει 24.000 € ΦΠΑ  για άξια σκάφους 100.000 €)

3)Σταματάνε πλέον να εργάζονται με Αγγλικό ΑΦΜ όλες οι εταιρίες ενοικιάσεως σκαφών στην ΕΕ και υποχρεούνται να ανοίξουν νέες εταιρείες με Ευρωπαϊκό ΑΦΜ εάν θέλουν να συνεχίσουν να νοικιάζουν τα σκάφη τους εδώ.

4) Τα σκάφη που είναι σε καρναγια η μαρίνες και είχαν απεριόριστη παραμονή θα πρέπει η να τα πουλήσουν η να τα πάρουν μαζί τους στην Αγγλία.(εκτός και τα πόνε σε τρίτες χώρες όπως είναι η Τουρκία).

5) Πολλά γεροντάκια που μένουν μόνιμα σε σκάφη γιατί όταν πήραν την σύνταξη τους και πούλησαν ακόμη και το σπίτι τους στην Αγγλία για να αγοράσουν ένα σκάφος και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε αυτό θα πρέπει πλέον να μετακινηθούν και αυτοί σε τρίτες χώρες ( η Ισπανία και η Ελλάδα έχει τους περισσότερους).

6) Δεν μπορούν πλέον εύκολα να βάζουν (σημαία ευκαιρίας) όπως π.χ Νησιά Κευμαν διότι το καθεστώς πλέον δυσκολεύει

7)Οι Άγγλοι τουρίστες πλέον θα χρειάζονται βίζα για να επισκέπτονται την ΕΕ.

8) Η αγορά καινούργιου η μεταχειρισμένου σκάφους Αγγλικής κατασκευής θα είναι ποιο συμφέρουσα για του πολίτες της ΕΕ.

9) Άγγλοι πολίτες που εργάζονταν σε ιστιοπλοϊκές εταιρείες με καθεστώς ιδιωτικής ασφάλισης θα πρέπει πλέον να εγγράφονται στο ΙΚΑ.

10)Και τέλος το ΚΑΛΥΤΕΡΟ…..οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων από κέρδη Αγγλικών  εταιριών εντός ΕΕ,για να πάνε στο Λονδίνο θα πληρώνουν τον αναλογούντα φόρο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ να έχουμε……..

Ξέρας Φίλιππος

Πρέβεζα 24-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου