Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

Έναρξη Χορευτικών Τμημάτων Δήμου Πρέβεζας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοινώνουμε τη λειτουργία των Χορευτικών Τμημάτων του  Δήμου Πρέβεζας για τη χρονική περίοδο 2016-2017 σύμφωνα με τις ημέρες και τις ώρες  που αυτά λειτούργησαν κατά την περσινή χρονιά .

Έναρξη:        ΔΕΥΤΕΡΑ  :    10-10-2016  για τα Τμήματα Ενηλίκων
                ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  :    14-10-2016 για τα Παιδικά & Εφηβικά

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας
 
 


Καλούμε
τους φίλους του Χορευτικού του Δήμου Πρέβεζας και όσους αγαπούν τον Παραδοσιακό Χορό να γίνουν μέλη της Χορευτικής μας Ομάδας.

Οι εγγραφές θα γίνονται παράλληλα με το μάθημα
Από 10/10/2016 ΚΑΙ έως 30/11/2016.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Τηλ. 2682025503 – 2682025325
            Ώρες : 08:00 – 14:00  








Ώρες Λειτουργίας
Εκτύπωση


Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πρέβεζας  λειτουργεί απογευματινές ώρες, κάθε Δευτέρα – Τετάρτη  ( Τμήματα Ενηλίκων ) και Παρασκευή (Παιδικά – Εφηβικά Τμήματα )
.Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας του Χορευτικού Τμήματος ανά ημέρα έχει ως εξής:
Δευτέρα  και Τετάρτη : 17:00-22:00
Παρασκευή : 17:00-22:00
Δείτε το αναλυτικό  πρόγραμμα διδασκαλίας .στη Ιστοσελίδα του Δήμου Πρέβεζας
Κάθε χρόνο οι εγγραφές νέων μελών πραγματοποιούνται μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου , για τα παιδικά και εφηβικά τμήματα ενώ για τα τμήματα του μεγάλου χορευτικού ξεκινούν στις αρχές Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται στα τέλη του Νοεμβρίου  (ανάλογα με το πλήθος των εγγραφών).
Επιπλέον πληροφορίες για το Χορευτικό Τμήμα μπορείτε να ζητήσετε και σε πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών στα τηλέφωνα: 2682025325, 2682025503
. Περισσότερους τρόπους επικοινωνίας μαζί μας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα επικοινωνίας.
 
Πρόγραμμα προβών χορευτικού για την χορευτική περίοδο 2016-2017
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβών για όλα τα τμήματα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πρέβεζας  για τη χορευτική χρονιά 2016-2017 έχει ως εξής :



Ώρα
Αίθουσα
Τμήμα
Χρονιά
Δάσκαλος
ΔΕΥΤΕΡΑ
17:00 - 18:00
ΚΛΕΙΣΤΟ
 Γυμναστήριο
1ου
   Γυμνασίου
   Πρέβεζας  
Αρχάριοι (τμήμα Α)
1η χρονιά
Ρούσσος Δημήτριος
ΤΕΤΑΡΤΗ
17:00 - 18:00
Αρχάριοι (τμήμα Α)
1η χρονιά
Ρούσσος Δημήτριος
ΔΕΥΤΕΡΑ
18:00 –19:00
Αρχάριοι (τμήμα Β)
2+ χρόνια
Ρούσσος Δημήτριος
ΤΕΤΑΡΤΗ
18:00 - 19:00
Αρχάριοι (τμήμα Β)
2+ χρόνια
Ρούσσος Δημήτριος
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:00 - 20:00
Ενηλίκων
5η-6η χρονιά
Ρούσσος Δημήτριος
ΤΕΤΑΡΤΗ
19:00 - 20:00
Ενηλίκων
5η-6η χρονιά
Ρούσσος Δημήτριος
ΔΕΥΤΕΡΑ
20:00 - 22:00
Εντατικό Τμήμα

Ρούσσος Δημήτριος
ΤΕΤΑΡΤΗ
20:00 - 22:00
Εντατικό Τμήμα

Ρούσσος Δημήτριος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17:00 - 18:00
Νήπια,Α΄,Β΄ Δημοτ.

Ρούσσος Δημήτριος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18:00 –19:00
Β΄, Γ΄ & Δ΄ Δημοτ.

Ρούσσος Δημήτριος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19:00 - 20:00
Δ΄,Ε΄& ΣΤ΄Δημοτ.

Ρούσσος Δημήτριος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20:00 - 22:00
Γυμνάσιο - Λύκειο

Ρούσσος Δημήτριος


ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

Ο χορός είναι ένας από τους αρχαιότερους τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου. Είναι η συνισταμένη όλων των ανθρωπίνων δυνάμεων που διαρκώς διεγείρονται από τη μελωδία και το ρυθμό, δημιουργώντας ψυχική εφορία και αγαλλίαση στο χορευτή.

Οι παραδοσιακοί χοροί έχουν ξεχωριστή σημασία για το λαό μας. Οι χοροί αυτοί δεν επινοήθηκαν από κάποιον ειδικό. Τους έπλασαν απλοί άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, που χόρευαν και τραγουδούσαν για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Οι χοροί και τα τραγούδια μας κουβαλούν τα ήθη, τα έθιμα και τις πανανθρώπινες αξίες των Ελλήνων ανά τους αιώνες που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν για τους Έλληνες σημαντική ευκαιρία για έκφραση και επικοινωνία. Σηματοδοτούν τις επίσημες κοινωνικές και οικογενειακές στιγμές, ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και επιτρέπουν να εκφραστεί το ομαδικό συναίσθημα. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας, καθώς προτρέπουν το άτομο να λειτουργεί σε κοινότητα, ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν ελευθερία μέσω του αυτοσχεδιασμού, επομένως στην εξωτερίκευση του εσωτερικού κόσμου.
Κάθε αλλαγή της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της κοινότητας αποτυπώνεται στην χορευτική διαδικασία, για αυτό και ο χορός δεν μένει αναλλοίωτος,  αλλά συνεχώς αναδιαμορφώνεται μέσα στο χώρο και τον χρόνο.
Οι τοπικές κοινωνίες με τη διαδικασία της απόρριψης ή της ενσωμάτωσης, ανάλογα με τον βαθμό της δεκτικότητάς τους σε νέα στοιχεία, αφομοίωναν τα νέα μουσικά και χορευτικά εκφραστικά στοιχεία και τα μεταβίβαζαν στις επόμενες γενιές ή τα απέρριπταν. Οι γεωγραφικά πιο απομονωμένες περιοχές διατήρησαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μέχρι σήμερα, κάποιες από τις ιδιαιτερότητές τους, σε αντίθεση με περιοχές που είχαν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κινητικότητα, οικονομική άνεση και ευκολότερη επικοινωνία με τις πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και τις νέες μουσικοχορευτικές εκφράσεις και ως εκ τούτου αστικοποιήθηκαν γρηγορότερα.

 Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το Χορευτικό του Δήμου  προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις πολύπλευρες απαιτήσεις ανομοιογενών τμημάτων που απαρτίζονται από άτομα με διαφορετική καταγωγή και βιώματα έχει ως πρωταρχικό στόχο το κάθε μέλος  που εισέρχεται στους κόλπους του χορευτικού τμήματος να έρθει σε επαφή με τις αξίες της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης.

Έπειτα, να γίνει ενεργό μέλος του  έχοντας ως προτεραιότητά του να προσφέρει και όχι μόνο να πάρει. Να θέσει δηλαδή τον εαυτό του στην διάθεση της ομάδας. Ακολουθώντας μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία υπό την καθοδήγηση του δασκάλου να φτάσει στην κοινωνικοποίηση, πάντα μέσα στα πλαίσια των κανόνων και της αισθητικής που ορίζει η πολιτιστική μας παράδοση.

Παράλληλος στόχος είναι η ανάπτυξη και η λειτουργία Χορευτικών Ομάδων Παραστάσεων (Χ.Ο.Π.). Οι Χ.Ο.Π. είναι εξειδικευμένες ομάδες χορευτών, που σκοπός τους είναι να συμμετέχουν σε χορευτικές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας την μουσικοχορευτική μας παράδοση πάνω σε μια σκηνή συγκροτημένα και πειθαρχημένα με σεβασμό στο ύφος κάθε χορού χωρίς να αλλοιώνεται η αυθεντικότητά του.
Ο διαχωρισμός των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας  είναι συγκεκριμένος. Βασίζεται στη φιλοσοφία μας και αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή λειτουργία των Τμημάτων του  και στην εξυπηρέτηση των στόχων μας.
Σημαντική διευκρίνιση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ εντατικών τμημάτων και τμημάτων ψυχαγωγίας:
Τα εντατικά τμήματα απευθύνονται σε άτομα που ήδη γνωρίζουν χορό και στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τα τμήματα παραστάσεων. Είναι δύο φορές την βδομάδα και η άσκηση είναι επίπονη και επίμονη. Σε πέντε  (5)  συνεχόμενες απουσίες το άτομο διαγράφεται από το τμήμα. Στα τμήματα ψυχαγωγίας συμμετέχουν συνήθως άτομα  που θέλουν απλά να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό χορό χωρίς περισσότερες υποχρεώσεις. Στα τμήματα αυτά διαγράφεται κάποιος στις πέντε  (5)  συνεχόμενες επτά (7) σποραδικές  απουσίες. Και εδώ η εκπαίδευση διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν σε όλο το Χορευτικό.



Ο Υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος του

Δήμου Πρέβεζας

Ρούσσος Δημήτριος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου