Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή από την ενορία του Αγίου Βασιλείου - Βίντεο


Μια χαρούμενη βραδιά επιφύλαξαν στο κοινό της Πρέβεζας τα παιδιά της ενορίας του Αγίου Βασιλείου, με την όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που με πολλή διάθεση και μεράκι παρουσίασαν, την Κυριακή το απόγευμα, 18-12-2016, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Με τον γνωστό εκρηκτικό τους τρόπο τα παιδιά δημιούργησαν μια πραγματικά εορταστική ατμόσφαιρα και έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση. Η γιορτή ήταν απλή, αλλά τόσο όμορφη και ζεστή, που θύμισε τις παλιές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στις οποίες η ενορία του Αγίου Βασιλείου έχει μακρά παράδοση.
Την παρουσίαση της γιορτινής εκδήλωσης έκαναν από κοινού η παιδαγωγός Μαρία Αλεξάνδρου και η λογοθεραπεύτρια Χριστίνα Ρούτση.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή του επίκαιρου χριστουγεννιάτικου βίντεο «Ετέχθη υμίν», που έδωσε και το στίγμα του συγκλονιστικού γεγονότος της Γέννησης, τονίζοντας ότι η ενανθρώπηση του Χριστού έγινε για χάρη όλων των ανθρώπων, για τον πιο μεγάλο και για τον πιο μικρό. Για τον πρώτο και για τον έσχατο.
Στη συνέχεια η χορωδία των παιδιών, με τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού και καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής Γιάννη Φακάζη, απέδωσε με άριστο τρόπο ύμνους των Χριστουγέννων και κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Τη χορωδία συνόδεψαν τα όργανα: Κλαρίνο, ο μαθητής Γιάννης Σιάρκος, πιάνο, η καθηγήτρια μουσικής Νεκταρία Δελβινιώτη και τουμπελέκι, ο μαθητής Αλέξανδρος Σιάρκος. Ιδιαίτερο ενθουσιασμό δημιούργησαν τα ηπειρώτικα κάλαντα «Ελάτε ’δω γειτόνισσες και σεις γειτονοπούλες μου…», που με το γνωστό παραδοσιακό μουσικό χρώμα της Ηπείρου ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το ακροατήριο.
Μετά τη χορωδία, τα παιδιά έπαιξαν με πολλή επιτυχία και ιδιαίτερο παλμό το θεατρικό έργο «Τα χαρούμενα Χριστούγεννα του Χάρη», της Σταυρούλας Ιωάννου. Το θέμα του ήταν ο Χάρης, ένας έφηβος κλεισμένος ερμητικά στον ατομικό του «παράδεισο» της εικονικής πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου σχέση με τον πραγματικό κόσμο. Ώσπου η παρέα του κατάφερε να τον μπλέξει στην «περιπέτεια» της προσφοράς  βοήθειας σε άλλα φτωχά παιδιά, πράγμα που τον γέμισε με πρωτόγνωρα αισθήματα και τον οδήγησε στην ανακάλυψη, ότι η χαρά δεν βρίσκεται στο κυνήγι της ατομικής ευχαρίστησης, αλλά στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έκλεισε την όμορφη γιορτή με τις πατρικές εόρτιες ευχές του και έκανε απονομή ενθυμίων στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η όλη ετοιμασία της γιορτινής εκδήλωσης και γενικά οι ποικίλες δραστηριότητες των παιδιών οφείλονται στην 15μελή υποστηρικτική ομάδα νεότητας της ενορίας του Αγίου Βασιλείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘