Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Πολιτιστικός σύλλογος "Πρέβεζα" για την παραχώρηση του στρατοπέδου Αγίου Ανδρέα


Με συγκίνηση και χαρά υποδεχτήκαμε την είδηση της παραχώρησης του στρατοπέδου του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στην Περιφέρεια Ηπείρου και μέσω αυτής στην πόλης της Πρέβεζας.


Η μεταφορά της κυριότητας του στρατοπέδου για χρήση στην πόλης της Πρέβεζας αποτέλεσε χρόνιο αίτημα αρχών και φορέων μεταξύ των οποίων και του πολιτιστικού συλλόγου «Πρέβεζα», ο οποίος προ ετών είχε υποβάλλει τεκμηριωμένη πρόταση για απόδοση και αξιοποίηση του εν λόγω στρατοπέδου, υποστηρίζοντας κυρίως την ανάγκη και την χρησιμότητα στέγασης του διοικητηρίου εντός αυτού.

Εκτιμούμε ότι η οριστική πλέον παραχώρηση του χώρου του κάστρου και η εν συνεχεία χρήση του θα δώσει πνοή ζωής στην πόλη και από πρακτικής (στέγαση υπηρεσιών) και από πολιτιστικής και τουριστικής άποψης.

Επιθυμούμε και αισθανόμαστε την υποχρέωση να συγχαρούμε θερμά όλους τους συντελεστές της προσπάθειας που καταβλήθηκε και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη κο Στράτο Ιωάννου και προσδοκούμε σε συνέχιση της διεκδίκησης και των άλλων στρατοπέδων ώστε να διασωθούν ως ιστορική κληρονομιά και να ενισχύσουν την τουριστική υποδομή της πόλης μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘